Dolar 36,4251
Euro 39,4214
Altın 3.410,80
BİST 10.459,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 22°C
Açık
Denizli
22°C
Açık
Cum 21°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

İftar sofralarına çok yakışan yöresel lezzet: Beyti kebabı tarifi

Beyti Kebabı, etin en güzel halini sofralara getiren, lezzetiyle unutulmaz bir iftar yemeği alternatifi sunar. Peki, iftar sofralarına çok yakışan bu yöresel lezzet nasıl yapılır? İşte, enfes Beyti Kebabı tarifi…

İftar sofralarına çok yakışan yöresel lezzet: Beyti kebabı tarifi
5 Mart 2025 12:52

Ramazan sofralarına yakışacak en lezzetli ve görkemli yemeklerden biri de, Türk mutfağının gözde yemeklerinden biri olan Beyti Kebabıdır. Hem sunumu hem de lezzetiyle iftar sofralarına çok yakışan Beyti Kebabı, et severlerin vazgeçilmezi olmaya adaydır. Peki, iftar sofralarına çok yakışan bu yöresel lezzet nasıl yapılır? İşte, enfes Beyti Kebabı tarifi…

BEYTİ KEBABI TARİFİ

Malzemeler

Köfte için:

500 gram dana veya kuzu kıyması

1 adet soğan (rendelenmiş)

2 diş sarımsak (ezilmiş)

1 çay bardağı galeta unu

1 çay bardağı süt

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kararbiber

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

1 çay bardağı zeytinyağı (ya da tereyağı)

Sosu için:

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

Servis için:

4-5 adet lavaş ekmeği

1 su bardağı yoğurt

Süslemek için maydanoz (isteğe bağlı)

BEYTİ KEBABI YAPILIŞI

Kıymayı bir kaba alın ve üzerine rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, galeta unu, süt, domates salçası ve baharatları ekleyin.

Tüm malzemeyi iyice yoğurun ve karışımın homojen hale gelmesini sağlayın.

Ardından, bu karışımı en az 30 dakika kadar dinlendirmeniz lezzetini artıracaktır.

Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, şişlere sıralayın.

Şişlerin üzerine hafifçe bastırarak, köftelerin düzgün ve eşit pişmesini sağlayın.

Şişteki köfteleri mangalda veya önceden ısıtılmış fırın ızgarasında pişirin.

Köfteler her iki tarafı da iyice kızarana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirilmelidir.

Etlerin pişme süresi, kullandığınız etin türüne ve büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir, bu yüzden kontrol etmeyi unutmayın.

Bir tavada tereyağını eritin, ardından domates salçasını ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak salçanın kokusunun çıkmasını sağlayın.

Üzerine suyu ekleyin, tuz ve pul biberle tatlandırın.

Sos kaynadıktan sonra ocaktan alın ve kullanıma hazır hale getirin.

Lavaş ekmeklerini ısıtın ve her birini ortadan ikiye kesin.

Lavaşların üzerine pişirdiğiniz köfteleri yerleştirin ve her birinin üzerine yoğurt ekleyin.

Son olarak, hazırladığınız domates sosunu köftelerin üzerine gezdirin ve maydanozla süsleyerek sıcak bir şekilde servis yapın.

Afiyet olsun!

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.