Dolar 36,5578
Euro 39,6524
Altın 3.401,52
BİST 10.422,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 24°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
24°C
Parçalı Bulutlu
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 28°C
Cum 29°C

Erzurum mutfağından iftar sofralarına çok yakışacak enfes lezzet: Kadayıf dolması tarifi

Kadayıf dolması, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alır ve ağızda dağılacak kadar lezzetlidir. Peki, Erzurum mutfağından iftar sofralarına çok yakışacak bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, tam ölçüsüyle nefis kadayıf dolması tarifi…

Erzurum mutfağından iftar sofralarına çok yakışacak enfes lezzet: Kadayıf dolması tarifi
7 Mart 2025 15:21

Kadayıf dolması, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Şerbetle tatlandırılmış çıtır kadayıfın, içindeki ceviz ve fıstıkla birleşmesiyle ortaya çıkan bu nefis tatlı, özellikle iftar sofralarına ve özel günlere çok yakışır. Peki, Erzurum mutfağından iftar sofralarına çok yakışacak bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, tam ölçüsüyle nefis kadayıf dolması tarifi…

KADAYIF DOLMASI TARİFİ

Malzemeler:

500 gram tel kadayıf

1 su bardağı dövülmüş ceviz içi veya fıstık

100 gram tereyağı (eritilmiş)

1 su bardağı su (şerbet için)

1,5 su bardağı toz şeker (şerbet için)

Yarım limon suyu (şerbet için)

1 çay bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

KADAYIF DOLMASI YAPILIŞI

Şerbeti hazırlamak için, bir tencereye su ve şekeri koyun.

Orta ateşte şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynatın.

Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve yaklaşık 10 dakika daha kaynatın.

Şerbetiniz koyulaşmaya başladığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Kadayıfı, geniş bir tabağa alarak ellerinizle açın.

Kadayıf tel tel olsun.

Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve kadayıfı iyice karıştırarak her yerine tereyağını yedirin.

Kadayıfın bir kısmını tezgahın üzerine serin.

Ardından kadayıfı, iç harcıyla birlikte sıkı bir şekilde sarın.

Daire şeklinde dolmalar elde edin. Aynı işlemi tüm kadayıflar bitene kadar tekrarlayın.

Bir tavada sıvı yağı ısıtın.

Kadayıf dolmalarını, altın rengini alana kadar dikkatlice kızartın.

Kızaran kadayıfları, fazla yağı süzülmesi için kağıt havlunun üzerine alın.

Kızaran sıcak kadayıf dolmalarını, soğuyan şerbetle buluşturun.

Şerbeti üzerine dökün ve tatlının şerbeti çekmesini sağlayın.

Şerbeti çeken kadayıf dolmalarını servis tabağına alın.

Kadayıf dolmalarını soğuduktan sonra servise sunabilirsiniz.

Üzerini dondurma veya kaymak ile süsleyerek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.