Dolar 36,5847
Euro 39,9298
Altın 3.455,33
BİST 10.580,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 24°C
Çok Bulutlu
Denizli
24°C
Çok Bulutlu
Per 28°C
Cum 30°C
Cts 31°C
Paz 27°C

İftar sofralarını tatlandıran geleneksel lezzet: Badempare tarifi

İftar sonrası çayın yanında ya da misafirlerinize ikram edebileceğiniz badempare tatlısı, Ramazan sofralarınıza ayrı bir güzellik katacak. Peki, iftar sofralarını tatlandıran geleneksel bu lezzet nasıl yapılır? İşte, tam ölçüsüyle enfes badempare tarifi…

İftar sofralarını tatlandıran geleneksel lezzet: Badempare tarifi
9 Mart 2025 18:07

Ramazan ayı, sevdiklerimizle paylaştığımız iftar sofralarının bereketini artırırken, geleneksel tatlılarla bu özel zamanları daha da anlamlı hale getiriyoruz. İftar sonrası çayın yanında şerbetli bir tatlı arayanlar için enfes bir seçenek: Badempare! Hafif yapısıyla iftar sonrası rahatlıkla tüketebileceğiniz badempare tatlısı, hem görünümüyle hem de lezzetiyle sofraların yıldızı olacak. Peki, iftar sofralarını tatlandıran geleneksel bu lezzet nasıl yapılır? İşte, tam ölçüsüyle enfes badempare tarifi…

BADEMPARE TARİFİ

Malzemeler

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

Yarım çay bardağı irmik

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

Aldığı kadar un (yaklaşık 3 – 3,5 su bardağı)

Üzeri için:

Bütün badem

Şerbeti için:

2,5 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

Birkaç damla limon suyu

BADEMPARE YAPILIŞI

Su ve şekeri kaynatın.

Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı bir kapta karıştırın.

Üzerine irmik, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilini ekleyin.

Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hafif yassılaştırın.

Üzerine bir bütün badem yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan sıcak bademparelerin üzerine soğuk şerbeti dökün.

Şerbetini çekmesi için dinlendirin.

Afiyet olsun!

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.