Dolar 36,6383
Euro 39,8878
Altın 3.522,82
BİST 10.840,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 30°C
Çok Bulutlu
Denizli
30°C
Çok Bulutlu
Paz 25°C
Pts 20°C
Sal 9°C
Çar 11°C

Maraş Çöreğine Ramazan Talebi

Fırınlarda Ramazan mesaisi sürüyor: Maraş çöreği yoğun talep görüyor KAHRAMANMARAŞ – Kahramanmaraş’a fırınlarda Ramazan ayı nedeniyle yoğunluk sürerken, kente özgü lezzetlerden coğrafi işaret tescilli Ramazan Çöreği’de talep görüyor. Sahur ve iftar …

Maraş Çöreğine Ramazan Talebi
16 Mart 2025 10:05

Fırınlarda Ramazan mesaisi sürüyor: Maraş çöreği yoğun talep görüyor

KAHRAMANMARAŞ – Kahramanmaraş’a fırınlarda Ramazan ayı nedeniyle yoğunluk sürerken, kente özgü lezzetlerden coğrafi işaret tescilli Ramazan Çöreği’de talep görüyor. Sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmez tatları arasında yer alan çörek, kendine has aroması ve doyurucu özelliğiyle beğenilerek tüketiliyor.

Ülke genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da 11 ayın sultanı Ramazan ayıyla fırınlarda başlayan yoğunluk devam ediyor. Kendine özgü baharat karışımıyla hazırlanan tescilli Ramazan çörekleri yoğun şekilde üretiliyor. Mahlep, tarçın, çörek otu ve susam gibi aromatik tatlarla zenginleştirilen çörek, uzun süre bayatlamaması ve besleyici yapısıyla dikkat çekiyor. Çıtır kabuğu ve yumuşak iç dokusuyla damakları şenlendiren çörek, tok tutması nedeniyle daha çok sahurda tüketildiği ifade edildi.Fırıncılar, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan çöreklerine yoğun bir talep olduğunu belirterek üretimi artırdıklarını söyledi.

Fırıncılardan Yılmaz Akçöp, Ramazan ayı boyunca çörek üretimine hız kesmeden devam edeceklerini belirterek “Kahramanmaraş çöreği gelenek haline geldi. En meşhur çöreğimizi hazırlıyoruz taş fırında odun ateşinde pişiriyoruz. Ramazan ayında ve bayramında biz çörek bayramı diye hitap ederiz. Gelen misafirlere tatlı yerine hoşaf ile tüketilmek ikram edilir. 7-8 çeşidimiz var. Yumuşak, şekerli, tuzlu, susamlı ve cips gibi çeşitlerimiz mevcut. Çöreklerin kilogramı 120-130 lira arasındadedi.

Çörek almaya gelen müşteriler ise “Artık evler de hamur yoğurulmuyor ve insanlar hazırı tercih ediyor. Ne zaman gelseniz fırınlardan taze taze alabiliyorsunuz. Daha önce atalarımızın dedelerimizin kömbe diye adlandırdıkları yiyecek. Evlerde yapılırdı eskiden şuanda fırınlarda yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HALİL ULUBEY – Kültür Sanat
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.