Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 9°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
9°C
Parçalı Bulutlu
Paz 9°C
Pts 10°C
Sal 13°C
Çar 15°C

Gediz’de kış aylarında ıhlamura rağbet arttı

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, kış aylarını yaşadığımız şu günlerde soğuk algınlığı, grip, nezle gibi salgın hastalıkların artmasının ardından vatandaşlar aktarların yolunu tutuyor. Aktarlarda en çok tercih edilen ürünlerin başında ise ıhlamur ve kış …

Gediz’de kış aylarında ıhlamura rağbet arttı
17 Ocak 2024 11:03

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, kış aylarını yaşadığımız şu günlerde soğuk algınlığı, grip, nezle gibi salgın hastalıkların artmasının ardından vatandaşlar aktarların yolunu tutuyor.

Aktarlarda en çok tercih edilen ürünlerin başında ise ıhlamur ve kış çayları geliyor.

Havaların soğumasıyla ve vatandaşların yoğun bir şekilde kış hastalıklarına yakalanması ile birlikte bağışıklığını güçlendirmek isteyenler bitkisel ürünlere başvuruyorlar.

Aktarlara akın eden vatandaşların en çok talep ettiği ürünler ise ıhlamur, kekik ve kış çayı.

Gediz’de aktarlık yapan Yusuf Şengöz, ıhlamur C vitamini açısından çok olması ile birlikte bağışıklık sistemini güçlendiren bir içecek. Bu yüzden hasta olan vatandaşlarımızın ilgisi bir hayli fazla dedi.

Şengöz, “Ihlamurun sinir sistemine etkisi bulunuyor. Bu nedenle stresten uzaklaştırıyor. Toksinlerin vücuttan atılmasında, öksürük, nezle, grip gibi bu mevsimde yaşanan hastalıkların etkisinin azaltılmasında kullanılıyor.

Ihlamurun demletilerek tüketilmesinin daha uygun olacağını ifade eden Şengöz, “Yapraklı bir bitkidir. Demletilerek hazırlanır. Vatandaşlarımız hastalanmadan bu şifalı bitkilerden kullanmalarını tavsıyor ediyorum. Talep bu aylarda her zaman yoğun oluyor. Ihlamur dışında kış çayına, kekik gibi ürünler de rağbet görüyor. Ihlamurun kilosu 500 lira. Ama kilo ile alan çok kişi yok. Biz de vatandaşımızın istediği ölçüde paketleyip veriyoruz” dedi.

Ihlamuru demletirken çok bekletilmemesi gerektiğini vurgulayan Aktar Şengöz, “Ihlamur kaynayan suyun içine atarak uzun süre demlenmesini beklemek doğru bir davranış değil. Kaynayan suyu ocaktan alıp en fazla 10 dakika kadar demlemeye bırakmak daha doğru olur. Kaynatma uzun süre olduğunda ıhlamurdaki bazı maddeler suya geçiyor rengi koyulaşıyor ve acılaşıyor” şeklinde konuştu.

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.