Dolar 34,2386
Euro 37,0721
Altın 3.004,07
BİST 8.654,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 22°C
Açık
Denizli
22°C
Açık
Sal 23°C
Çar 23°C
Per 24°C
Cum 25°C

Futbol sahası ’taş sahası’ oldu

Denizli’nin Honaz ilçesinde faaliyet gösteren taş ocağından düşen taş ve kaya parçaları, mahallenin futbol sahasını kullanılamaz hale getirdi. Denizli’nin Honaz ilçesi Aşağıdağdere Mahallesi’nde 2016’dan bu yana faaliyette olan taş ocağından düşen …

Futbol sahası ’taş sahası’ oldu
27 Haziran 2024 15:46

Denizli’nin Honaz ilçesinde faaliyet gösteren taş ocağından düşen taş ve kaya parçaları, mahallenin futbol sahasını kullanılamaz hale getirdi.

Denizli’nin Honaz ilçesi Aşağıdağdere Mahallesi’nde 2016’dan bu yana faaliyette olan taş ocağından düşen taş ve kaya parçaları, vatandaşları korkutmaya devam ediyor. Patlamaların ardından çevreye saçılan kaya parçaları, mahallenin futbol sahasını kullanılamaz hale getirdi. Yaklaşık 500 metre yüksekliğe sahip dağın zirvesindeki taş ocağı sorununa yıllardır çözüm bulunamazken, vatandaşlar her gün ölüm korkusuyla yaşamaya devam ediyor. Maden ocağındaki patlamalar veya çalışmalar sırasında mahalleye doğru hızla düşen, bazıları ise devasa boyutlara ulaşan kaya parçaları bazen evlere isabet ediyor, bazen ise boş arazilere düşüyor. Mahallenin gençlerinin futbol oynadığı saha ise yıllardır düşen kaya parçaları nedeniyle adeta taş sahasına döndü. Kaya parçalarının düştüğü saha dron ile havadan görüntülendi.

“Futbol sahası taş sahası olmuş”

Patlamalar ve sonrasında kontrolsüz bir şekilde etrafa dağılan taşlar nedeniyle sürekli tedirgin olduklarını, can ve mal güvenliği olmadığını ifade eden Aşağıdağdere Mahallesi Muhtarı Murat Efe ise “Görmüş olduğunuz gibi futbol sahası taşlarla doldu. Yukarıdaki kel kayalardan yuvarlanan ve yukarıdan patlatmalar sonucu başımıza taş yağıyor. Sosyal medyaya, basına ve mahkemelere yansıdı. Tüm uğraşlarımıza rağmen sonuç alamadık. Can ve mal güvenliğimiz çok tehlike altında. Allah muhafaza eğer bir ölüm olsa kim hesabını verecek. Bu taşları biz yuvarlamadık, bir insanın yapabileceği bir şey değil. Futbol sahası taş sahası olmuş” dedi.

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.