Dolar 36,0124
Euro 37,1724
Altın 3.267,69
BİST 9.774,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 11°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
11°C
Hafif Yağmurlu
Sal 9°C
Çar 8°C
Per 8°C
Cum 9°C

Pırasalı Pilav Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

10Dk Hazırlama Ve 25Dk Pişirme Süresiyle Toplam 35 Dakikada Pırasalı Pilav Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Pırasalı Pilav Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
28 Ocak 2025 18:26

Pırasalı Pilav için Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/4 çay bardağı zeytinyağı

Pırasalı Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pırasaları yıkayıp ince ince doğrayın. Havuçları soyup verev şeklinde doğrayın. Soğanı da ince ince doğrayın.
  • Geniş bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra, doğradığınız soğanları ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından doğradığınız pırasaları ve rendelenmiş havuçları ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 5-6 dakika kavurun.
  • Pirinci yıkayıp süzdükten sonra tencereye ekleyin ve pirinçler şeffaflaşana kadar karıştırarak kavurun.
  • Tuz, karabiber, pul biber ve şekeri ekleyin. Ardından sıcak suyu (3,5 su bardağı) ekleyin ve karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pilavın suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  • Pilav piştikten sonra ocaktan alıp, 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.
  • Pırasalı pilav servise hazır. Yanında yoğurtla veya etli yemeklerle servis edebilirsiniz Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.