Dolar 35,8590
Euro 37,2344
Altın 3.238,52
BİST 10.017,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 16°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 13°C
Sal 14°C

Yumuşacık ve ağızda dağılan harika lezzet: Damla çikolatalı kurabiye tanımı

Bu pratik damla çikolatalı kurabiye tanımıyla tatlı krizlerinizi süratlice bastırabilirsiniz. Pekala, yumuşacık ve ağızda dağılan bu mükemmel lezzet nasıl yapılır? İşte, enfes tam ölçüsüyle pratik damla çikolatalı kurabiye tanımı…

Yumuşacık ve ağızda dağılan harika lezzet: Damla çikolatalı kurabiye tanımı
31 Ocak 2025 14:21

Damla çikolatalı kurabiye, hem pratik hem de lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için eksiksiz bir seçenek. Yumuşak iç dokusu ve dışının hafif kıtır yapısıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Çay ve kahve saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu kurabiyeyi, meskende kolay kolay hazırlayabilirsiniz. İşte, mutfağınızı mis üzere kurabiye kokusuyla dolduracak pratik tanım…

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:

125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı esmer şeker

1 adet yumurta

1 paket vanilin

1 çay kaşığı kabartma tozu

2 su bardağı un

1 çay bardağı damla çikolata

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE YAPILIŞI

Oda sıcaklığındaki tereyağını, toz şeker ve esmer şekerle birlikte bir kaba alın.

Mikser yahut çırpıcı yardımıyla kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.

Karışıma yumurtayı ekleyin ve düzgünce karıştırın.

Ardından vanilini ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin.

Spatula yahut tahta kaşık ile homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

Hamura damla çikolatayı ek edin ve nazikçe karıştırın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 12-15 dakika, kenarları hafif kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız kurabiyeleri birkaç dakika tepside beklettikten sonra bir tel ızgaraya alarak soğumaya bırakın.

Kurabiyelerinizi sıcak bir fincan süt yahut kahve ile servis ederek lezzetini ikiye katlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Denizlim Haber- denizlimhaber

ETİKETLER: ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.