Dolar 36,0124
Euro 37,1724
Altın 3.267,69
BİST 9.774,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 12°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
12°C
Hafif Yağmurlu
Sal 9°C
Çar 8°C
Per 8°C
Cum 9°C

Tayland’dan gelen enfes lezzet: Massaman Curry tarifi Denizlim Haber

Tayland mutfağı, baharatları ve tatlı-ekşi dengesini mükemmel şekilde harmanlayan yemekleriyle ünlüdür. Massaman Curry, Hindistan cevizi sütü, baharatlar ve etin eşsiz birleşimiyle ağızda unutulmaz bir tat bırakır.

Tayland’dan gelen enfes lezzet: Massaman Curry tarifi Denizlim Haber
3 Şubat 2025 22:14

Asya mutfaklarının en lezzetlilerinden birine sahip olan Tayland’dan gelen lezzet, Massaman Curry, sofralarınızı şenlendirecek. İşte, Massaman Curry tarifi…

MASSAMAN CURRY TARİFİ

Malzemeler:

  • 500 gram dana eti veya tavuk (küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı massaman köri ezmesi
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü
  • 1 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı balık sosu
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 3 adet kakule tohumu
  • 2 adet patates (büyük küpler halinde doğranmış)
  • 1 su bardağı kavrulmuş yer fıstığı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 1 çay kaşığı kişniş tohumu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

  1. Büyük bir tencerede yağı ısıtın, massaman köri ezmesini ekleyerek kavurun.
  2. Soğanı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin, ardından doğranmış eti ekleyerek mühürleyin.
  3. Hindistan cevizi sütünü ve et suyunu ekleyerek karıştırın.
  4. Balık sosu, esmer şeker, tarçın çubuğu, kakule, kişniş tohumu ve kimyon ekleyerek 1 saat kısık ateşte pişirin.
  5. Patatesleri ekleyip 20 dakika daha pişirin.
  6. Servis etmeden önce üzerine kavrulmuş yer fıstığı serpiştirin ve sıcak olarak pirinçle birlikte sunun.

Kaynak: Cumhuriyet

ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.