Dolar 35,9197
Euro 37,4638
Altın 3.312,34
BİST 9.796,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 8°C
Az Bulutlu
Denizli
8°C
Az Bulutlu
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 10°C
Paz 10°C

Güne tatlı ve pratik bir lezzetle başlamak isteyenlerin çok seveceği tarif: Fransız tostu tarifi Denizlim Haber

Dışı hafif çıtır, içi yumuşacık Fransız tostu kahvaltılarınızın yıldızı olmaya aday. Peki, güne tatlı ve pratik bir lezzetle başlamak isteyenlerin çok seveceği bu tarif nasıl yapılır? İşte, enfes Fransız tostu tarifi…

Güne tatlı ve pratik bir lezzetle başlamak isteyenlerin çok seveceği tarif: Fransız tostu tarifi Denizlim Haber
5 Şubat 2025 10:21

Fransız tostu, kahvaltı sofralarınızı şölene çeviren, dışı çıtır içi yumuşacık dokusuyla sevilen bir tariftir. Yumurtalı karışımda bekletilen ekmek dilimlerinin tereyağında kızartılmasıyla hazırlanan bu eşsiz lezzet, bal, reçel veya pudra şekeri ile servis edildiğinde tam bir kahvaltı klasiğine dönüşür. Peki, güne tatlı ve pratik bir lezzetle başlamak isteyenlerin çok seveceği bu tarif nasıl yapılır? İşte, enfes Fransız tostu tarifi…

FRANSIZ TOSTU TARİFİ

Malzemeler:

4 dilim bayat ekmek (tercihen brioche veya tost ekmeği)

2 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı vanilin veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

1 yemek kaşığı tereyağı (kızartmak için)

Üzeri için:

Bal, pudra şekeri, reçel veya meyveler

FRANSIZ TOSTU YAPILIŞI

Geniş bir kaseye yumurtaları kırın ve çırpın.

Üzerine süt, toz şeker, vanilin ve tarçını ekleyerek iyice karıştırın.

Bayat ekmek dilimlerini hazırladığınız yumurtalı karışıma her iki yüzünü iyice çekmesi için birkaç saniye batırın.

Ancak çok uzun süre bekletmeyin, aksi halde ekmekler fazla yumuşayabilir.

Tavayı orta ateşte ısıtın ve tereyağını eritin.

Yumurtalı karışıma batırdığınız ekmek dilimlerini tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da altın rengini alana kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin.

Kızaran Fransız tostlarını sıcak servis tabağına alın.

Üzerine bal, pudra şekeri veya reçel ekleyerek dilediğiniz meyvelerle süsleyin.

Afiyet olsun!

Kaynak: Cumhuriyet

ETİKETLER: , , , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.