Dolar 36,0490
Euro 37,2254
Altın 3.367,36
BİST 9.808,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 8°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
8°C
Parçalı Bulutlu
Çar 10°C
Per 12°C
Cum 15°C
Cts 14°C

C vitamini deposu “altın mandalina” ile tatlı lezzet: Kamkat reçeli tarifi

Çince “altın mandalina” anlamına gelen kamkat meyvesi, hastalıklara karşı kalkan tam bir C vitamini deposu! Kamkat ile yapılacak en lezzetleri tatlardan biri: kamkat reçeli tarifi!

C vitamini deposu “altın mandalina” ile tatlı lezzet: Kamkat reçeli tarifi
9 Şubat 2025 14:30

Üzüm büyüklüğünde ve portakala benzeyen yapısıyla dikkat çeken kamkat meyvesi, turunçgil ailesinin en ufağıdır. Çince bir kelimeden gelen kamkat ismi, “altın mandalina” anlamına geliyor. Omega 3, vitamin A ve vitamin C açısından oldukça zengin olan kamkat meyvesi, oldukça sağlıklı bir besin.

Kabuğuyla yenebilen kamkatın saf hali biraz acı. ‘Ben limonu bile yerim’ diyenler için lezzetli bir meyve olabilir ancak normalde biraz acımsı bir tadı vardır. Yanı sıra, kamkat reçeli, kamkatı tatlandırmanın ve lezzetini zirveye taşımanın eşsiz bir yoludur.

Kış aylarında şifa niyetine tüketilebilecek bu meyve; öksürüğe ve göz sağlığına iyi gelir. Kalp sağlığını destekler ve kilo vermeye yardımcı olur. O halde gelin, kamkat ile lezzetli bir reçel yapalım!

KAMKAT REÇELİ NASIL YAPILIR?

Limon reçeli veya turunç reçeli seviyorsanız kamkat reçeline kesinlikle bayılacaksınız! İşte, en lezzetli kamkat reçeli tarifi…

Kamkat Reçeli İçin Malzemeler:

  • Yarım kilo kamkat
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker (yoğun şekerli bir tat istiyorsanız biraz daha fazla şeker ekleyebilirsiniz)
  • Yarım limon

Kamkat Reçeli Yapılışı:

Adım 1:

Şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu kaynatalım. Kaynamaya çıkınca limon suyu ekleyelim ve 10-15 dakika kadar kaynamaya bırakalım. Bu sırada kamkatların acısını alalım.

Adım 2:

Kamkatları dilimleyelim (3-4 dilime bölmek yeterli). İçindeki çekirdekleri alalım.

Adım 3:

Kamkatların acı çıksın diye 3 posta kaynatalım. Her seferinde kaymaya çıkınca suyunu boşaltıp yeni su ekleyelim.

Adım 4:

Şerbet ağdamsı bir kıvama gelince acısı alınmış kamkatları şerbetin içine atalım ve kaynatma işlemine devam edelim. 10-15 dakika kadar kaynasın. Kıvam alınca hazır demektir.

Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir:

ETİKETLER: ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.