Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 5°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
5°C
Parçalı Bulutlu
Cts 4°C
Paz 5°C
Pts 10°C
Sal 10°C

Tam kıvamında tane tane kiraz reçeli! Birkaç damlası bile yetiyor

Yaz aylarının en sevilen meyveleri arasında kiraz başı çekiyor. Sadece meyve olarak değil reçel olarak da kahvaltı sofralarında tercih ediliyor. Tam kıvamında tane tane kiraz reçelinin püf noktası…

Tam kıvamında tane tane kiraz reçeli! Birkaç damlası bile yetiyor
18 Şubat 2025 22:26

Yaz aylarının en gözde meyvelerinden biri olan kiraz, taze, lezzetli ve bol vitamin dolu bir atıştırmalık olarak herkesin favorisi. Ancak, kirazın sadece meyve olarak değil, reçel olarak da sofraları süslediği bir gerçek. Tam kıvamında, tane tane kiraz reçeli yapmak ise bir sanattır ve bu lezzetin sırlarıyla doludur.

Öncelikle, kiraz reçeli yaparken en önemli adım doğru malzemeleri seçmektir. Olgun, tatlı ve mümkünse çekirdeksiz kirazlar tercih edilmelidir. Çekirdeklerini çıkarmak, reçelin kıvamını iyileştirmek ve daha pürüzsüz bir dokuya sahip olmasını sağlamak için önemlidir. Ayrıca, kirazların kabuklarını bütün olarak bırakmak veya soyarak kullanmak da tercih edilebilir.

LİMON KULLANIN

Şeker ve limonun doğru oranı da tam kıvamında bir kiraz reçeli için kilit noktalardan biridir. Genellikle, her 1 kilogram kiraz için yaklaşık olarak 750-800 gram şeker ve 1 adet limon kullanılabilir. Limon, reçelin kıvamını iyileştirir ve rengini korur, bu nedenle doğru miktarda kullanmak önemlidir.

KİRAZ REÇELİ TARİFİ

Malzemeler:

1,5 kilogram taze kiraz

1 kilogram toz şeker

1 adet limonun suyu

Hazırlanışı:

Kirazların saplarını ayıklayın ve çekirdeklerini çıkarın. Ardından 1 kilogram toz şekeri ekleyin ve karıştırın.

Hazırladığınız karışımı kapatılmış bir kapta bir gece boyunca dinlendirin.

Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte karışımın içindeki şeker tamamen eriyene kadar pişirin. Karışım kaynamaya başladığında hafifçe karıştırın ve köpüklenmesini önlemek için biraz tereyağı ekleyin.

Son olarak, yarım limonun suyunu sıkın ve ocaktan alın. Karışımı soğumaya bırakın.

Soğuyan reçeli kavanozlara doldurun ve kapağını sıkıca kapatın. Serin ve kuru bir yerde saklayın. Afiyet olsun!

 

Kaynak: Milliyet

ETİKETLER: , , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.