Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 4°C
Açık
Denizli
4°C
Açık
Paz 6°C
Pts 9°C
Sal 11°C
Çar 15°C

Lezzetli sucuğun sırrı! Kızartırken tavaya yarım bardak ekleyin

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi sucuğu daha lezzetli hale getiren tüyo. Bu yöntemle kızartılan sucuk daha lezzetli oluyor. Sucuğu kızartırken tavaya yarım bardak eklemek yeterli oluyor.

Lezzetli sucuğun sırrı! Kızartırken tavaya yarım bardak ekleyin
18 Şubat 2025 22:26

Pazar sabahı denince pek çok kişinin aklına sucuk veya sucuklu yumurta gelir. Sucuk yaparken karşılaşılan problemlerin başında ise kuruluk geliyor. Lokum gibi sucuk kızartması için yapmanız gereken ise çok basit. Tavada kızartırken uygulayacağınız bu yöntem sucuğun daha lezzetli olmasını sağlıyor.

YARIM ÇAY BARDAĞI EKLEYİN

Sucukları tavada pişirirken, lezzetlerini artırmak için birkaç önemli nokta bulunuyor. İlk olarak, sucukları pişirdiğiniz tavaya su eklemek önemli. Su, sucukların daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlıyor. Tavaya bir çay bardağının yarısı kadar su eklemek, sucukların pişme sürecini mükemmelleştiriyor. Bu püf noktasıyla sucuklarınız lokum gibi olacak.

LOKUM GİBİ SUCUK TARİFİ

Dilediğiniz miktarda dilimlenmiş kangal sucuk

Yarım çay bardağı su

Yapılışı:

Sucuğu tercihinize göre dilimleyin (daire, yarım daire gibi).

Dilimlediğiniz sucukları tavaya dizin ve üzerine az miktarda su ekleyin.

Ancak suyu aşırıya kaçırmamaya dikkat edin; sucuk dilimlerinin hafifçe sularla temas etmesi yeterlidir.

Tavanın altını açın ve su kaynamaya başlayınca sucukları ters çevirerek kısık ateşte pişirmeye başlayın.

Sucuklar suyu çekip yağa dönüştüğünde, isteyenler biraz daha yağ ekleyebilir. Bu yöntemle sucuklarınızın lezzeti maksimum seviyeye çıkacak.

 

Kaynak: Milliyet

ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.