Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 4°C
Açık
Denizli
4°C
Açık
Paz 6°C
Pts 9°C
Sal 11°C
Çar 15°C

Nohut sevmeyenler bile bu tarife bayılacak! Haşlanmış nohut varsa mutlaka deneyin

Besleyici zenginliği ve muhteşem tadıyla mutfakların vazgeçilmez bir köşesinde yer alan nohut yemeğini sevmeyenler için farklı bir tarifimiz var. Sıradanlıktan uzak, birbirinden farklı tatları bir araya getiren bu tarif, nohut sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak nitelikte.

Nohut sevmeyenler bile bu tarife bayılacak! Haşlanmış nohut varsa mutlaka deneyin
18 Şubat 2025 22:26

Nohut, besleyici değerleri ve çok yönlü kullanımıyla mutfakların vazgeçilmezlerinden biridir. Ancak, nohut sevmeyenler için bile bu tarif tam bir lezzet şöleni sunuyor. Haşlanmış nohut, besleyici ve doyurucu özellikleriyle bilinirken, bu tarifte onun lezzetini en iyi şekilde ortaya çıkarıyor. İşte damak çatlatan nohut tava tarifi…

NOHUT TAVA TARİFİ

Malzemeler:

2 su bardağı haşlanmış nohut

1 büyük boy soğan

1 adet kapya biber

1 adet yeşil biber

3-4 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı isot

1 çay kaşığı kimyon

Tuz

Yapılışı:

Soğanları ve biberleri doğrayın ve bir fırın kabına yerleştirin.

Üzerine haşlanmış nohutları, salçaları, baharatları, zeytinyağını ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın.

Ardından ıslak yağlı kağıtla örtün ve 180-200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

İsteğe bağlı olarak domates de ekleyebilirsiniz.

 

Kaynak: Milliyet

ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.