Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 4°C
Açık
Denizli
4°C
Açık
Paz 6°C
Pts 8°C
Sal 11°C
Çar 14°C

Bu mücver bir başka! Patatesli kabak mücver tarifi

Patatesli kabak mücver, Türk mutfağının sevilen ve pratik bir lezzetidir. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu tariftir. Kabak ve patatesin muhteşem uyumuyla ortaya çıkan bu lezzet, evde kolayca hazırlanabilir. İşte, patatesli kabak mücver tarifinin detayları ve püf noktaları…

Bu mücver bir başka! Patatesli kabak mücver tarifi
18 Şubat 2025 22:29

 

Kabak ve patatesin muhteşem uyumuyla ortaya çıkan, Türk mutfağının sevilen lezzeti olan patatesli kabak mücver, hem sağlıklı hem de doyurucu bir tariftir. Bu pratik tarifle evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzet, sofralarınıza renk katacak. İşte, patatesli kabak mücver tarifinin detayları ve püf noktaları…

PATATESLİ KABAK MÜCVER TARİFİ

Malzemeler:

2 orta boy kabak

1 orta boy patates

1 adet kuru soğan

2 adet yumurta

3 dal yeşil soğan

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

Yarım demet taze nane

Yarım çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz

4 yemek kaşığı un

Hazırlık:

Kabakları ve patatesi rendeleyin. Kabakların suyunu iyice sıkarak fazla nemi alın.

Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkarak ayrı bir kapta bekletin.

Yeşil soğanı, maydanozu, dereotunu ve taze naneyi ince ince doğrayın.

Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine tuz, karabiber, pul biber, kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırın.

Hazırladığınız karışıma rendelenmiş kabakları, patatesi, rendelenmiş soğanı ve doğranmış yeşillikleri ilave edin. Tüm malzemeleri bir kaşık yardımıyla nazikçe karıştırın.

Kızartma tavasına sıvı yağ koyun ve kızdırın.

Hazırladığınız karışımdan kaşık yardımıyla alarak kızgın yağa dökün.

Alt tarafı kızardığında mücverleri dikkatlice çevirerek her iki tarafını da kızartın.

Kızaran mücverleri fazla yağını süzerek kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın.

Tüm malzemeyi aynı şekilde işleyene kadar işlemi tekrarlayın.

Patatesli kabak mücveriniz hazır! Sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Milliyet

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.