Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 4°C
Açık
Denizli
4°C
Açık
Paz 6°C
Pts 9°C
Sal 11°C
Çar 15°C

Usta aşçı içli köftenin püf noktası verdi! Böyle yapınca dağılmıyor ve kuru olmuyor

İçli köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yapımı oldukça zahmetli olan bu lezzeti yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunur. Çünkü özenle yapılmadığı zaman kuru olma ve dağılma sorunu ortaya çıkar. İşte usta aşçıya göre dağılmayan ve kuru olmayan içli köfte tarifi…

Usta aşçı içli köftenin püf noktası verdi! Böyle yapınca dağılmıyor ve kuru olmuyor
18 Şubat 2025 22:32

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan içli köfte incecik bulgurun içine doldurulan lezzetli harç, her lokmada damakları şenlendirir. Ancak içli köfteyi hazırlamak, ustalık ve sabır gerektiren bir süreçtir. Bu lezzetli yemeği pişirirken karşılaşılan en yaygın sorunlardan biri, içli köftenin dağılması veya kuru olmasıdır. Ancak usta aşçının verdiği bu püf noktalarla içli köftenizi evde en lezzetli bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

İÇLİ KÖFTE TARİFİ

İçli köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olarak sofraları süsler. Ancak, bu muhteşem tat için doğru malzemelerin seçimi ve doğru tekniklerin uygulanması önemlidir. İşte içli köfte tarifinde kullanılan malzemelerle birlikte, adım adım hazırlanışı ve püf noktalarıyla ilgili bilgiler:

Dışı için:

1.5 su bardağı ince köftelik bulgur

1 çay bardağı irmik

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 su bardağından biraz az un

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı soğuk su

İçi için:

2 yemek kaşığı sıvı yağ

300 gr kıyma

3 orta boy soğan

Yarım tatlı kaşığı salça

Yarım demek maydanoz

1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)

Tuz

Pul biber

Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Yapılışı:

İlk adım olarak, ince ince doğranmış soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.

Ardından kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz.

Kıyma kavrulduktan sonra salçayı ekleyip 3 dakika daha kavuruyoruz.

Harcın yumuşak olması için biraz su ekleyip karıştırıyoruz ve baharatları, tuzu, cevizi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip ocaktan alıyoruz. Bu karışımı soğumaya bırakıyoruz.

Diğer yanda, ince bulguru soğuk suyla ıslatıyoruz ve suyunu çektikten sonra irmik, salça, baharatlar ve tuzu ekleyip iyice yoğuruyoruz.

Hamur kıvama gelince unu ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olmalıdır.

Ardından ellerimizi iyice yıkayarak hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp avucumuzda açıyoruz ve iç harcı ekleyip limon şeklinde şekillendiriyoruz.

Tüm içli köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra kızgın yağda kızartıyoruz.

İşte böylece, ustalıkla hazırladığımız içli köftelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Kaynak: Milliyet

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.