Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 5°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
5°C
Parçalı Bulutlu
Cts 4°C
Paz 5°C
Pts 9°C
Sal 13°C

Hafif tatlı sevenlere birebir! Hem pratik hem lezzetli Sütlü Nuriye böyle yapılıyormuş

Hafifliği ile damakları çatlatan Sütlü Nuriye en sevilen baklavalar arasında başı çekiyor. Bu tatlı, özellikle Ramazan ayında ve özel günlerde sıkça tercih edilen bir tatlıdır. Sizlerde bu lezzetli tatlıyı evde kendiniz pratik bir şekilde yapabilirsiniz. İşte Sütlü Nuriye tarifi…

Hafif tatlı sevenlere birebir! Hem pratik hem lezzetli Sütlü Nuriye böyle yapılıyormuş
18 Şubat 2025 22:38

Sütlü Nuriye tatlısı, Türk mutfağının lezzetli ve gözde tatlılarından biridir. Hem göz alıcı bir sunuma sahiptir hem de lezzet açısından oldukça doyurucudur. Türk mutfağının tatlıları arasında özel bir yere sahip olan Sütlü Nuriye, geleneksel lezzetleri sevenler için vazgeçilmez bir seçenektir.

Temel malzemeleri arasında ince dilimlenmiş hamur tatlısı, ceviz ve şerbet yer alır. İnce hamur dilimleri önce kızgın yağda kızartılır ve ardından şerbetle buluşturulur. Bu işlem tatlıya yumuşak bir dokunuş ve yoğun bir tat katarken, ceviz içiyle zenginleştirilir. Üzerine genellikle vanilyalı sütlü karışım gezdirilir ve bu şekilde servis edilir.

SÜTLÜ NURİYE TARİFİ

Sütlü Nuriye tatlısı için gerekli malzemeler şu şekildedir:

44 adet baklavalık yufka

2 su bardağı iri çekilmiş fındık

Tereyağı (yufkaların arasına sürmek için)

Şerbeti İçin:

3 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

3 su bardağı süt

Yapılışı:

Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri bir tencerede yaklaşık 5 dakika kaynatın.

Daha sonra sütü ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. Bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın.

Baklavalık yufkayı tepsiye yerleştirin ve her bir yufkanın arasına tereyağı sürerek yaklaşık olarak 22 adet yufkayı üst üste dizin.

 Ardından fındıkları serpin ve kalan yufkaları da aynı şekilde aralarına tereyağı sürerek tepsiye yerleştirin.

Tereyağının kalanını tatlıların üzerine gezdirin. Kenarlardan taşan yufkaları kesin ve tatlıyı kareler halinde dilimleyin.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30 dakika veya üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan tatlıların üzerine soğumuş olan şerbeti dökün.

Şerbetini çektikten sonra tatlıyı istediğiniz şekilde süsleyin ve servis yapın.

 

 

Kaynak: Milliyet

ETİKETLER: , , , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.