Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 5°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
5°C
Parçalı Bulutlu
Cts 4°C
Paz 5°C
Pts 10°C
Sal 10°C

Ege’den gelen güzellik! Bal Kabağı Sinkonta tarifi

Ege’nin özel lezzetlerinden olan Bal Kabağı Sinkonta yemeğini daha önce hiç tatmadıysanız denemelisiniz. Farklı lezzet arayışında olanlar için alternatif olan bu tarifin yapımı da oldukça basit. Bal Kabağı Sinkonta nasıl yapılır? İşte Bal Kabağı Sinkonta tarifi…

Ege’den gelen güzellik! Bal Kabağı Sinkonta tarifi
18 Şubat 2025 22:40

Ege’nin özel lezzetlerinden olan Bal Kabağı Sinkonta yemeği, hem lezzetiyle hem de besleyici değeriyle öne çıkan bir tariftir. Bu yemeği denemek isteyenler için oldukça kolay bir tarif sunulmaktadır.  Bu tarif, farklı tatlar arayanları memnun edecek bir seçenektir ve yapımı oldukça basittir. İşte Ege’nin yöresel lezzeti Sinkonta tarifi…

Bal Kabağı Sinkonta Tarifi

Malzemeler:

500 gram bal kabağı

1 çay bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

2 adet orta boy soğan

3 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Yapılışı:

Bal kabağını güzelce yıkayın ve kabuğunu soyduktan sonra dilimleyin. Dilimlenmiş bal kabağını bir borcama dizin.

Bir kasede zeytinyağı, domates salçası, biber salçası, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız sostan bal kabağının üzerine dökün ve karıştırarak her tarafının sosla kaplanmasını sağlayın.

Soğanları ince dilimler halinde doğrayın. Sarımsakları da isteğe bağlı olarak doğrayabilir veya ezerek kullanabilirsiniz.

Hazırladığınız soğanları ve sarımsakları soslanmış bal kabağının üzerine serpiştirin.

Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Hazırladığınız bal kabağını fırına verin ve yaklaşık olarak 30-35 dakika kadar pişirin.

Bal kabağının yumuşamasını ve sosunun iyice içine işlemesini sağlayın.

Pişen bal kabağını fırından çıkarın ve isteğe bağlı olarak üzerine sarımsaklı yoğurt, tereyağı ve taze doğranmış maydanoz ile servis yapın. Afiyet olsun!

 

Kaynak: Milliyet

ETİKETLER: ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.