Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 4°C
Açık
Denizli
4°C
Açık
Paz 6°C
Pts 8°C
Sal 11°C
Çar 14°C

Daha lezzetli karnabahar yok! Sodayla çıtır çıtır oluyor, şipşak hazırlanan lezzet şöleni

Karnabahar, çoğu zaman pek sevilmeyen sebzelerden biri gibi görünse de doğru pişirildiğinde tadına doyum olmaz. Sodalı harçla kızartıldığında, dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık olan enfes bir lezzete dönüşüyor. İşte püf noktalarıyla birlikte nefis bir aperatif yemek tarifi.

Daha lezzetli karnabahar yok! Sodayla çıtır çıtır oluyor, şipşak hazırlanan lezzet şöleni
20 Şubat 2025 13:06

Eğer daha önce karnabahar kızartması denediyseniz ama istediğiniz gibi çıtır olmadıysa, bu tarif tam size göre. Maden suyu, kızartma harcına eklendiğinde karnabaharları hem daha hafif hem de ekstra çıtır yapıyor. İşte tüm aşamalarıyla karnabahar kızartması tarifi.

Malzemeler

* 1 adet orta boy karnabahar (900 gr)
Sosu için
* Yarım şişe soda (100 ml)
* 1,5 su bardağı un
* 2 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı tuz

Servis için
* Yoğurt
* Maydanoz
Kızartmak İçin
* Sıvı yağ

İlk olarak 1 tane orta boy karnabaharın yapraklarını ayırın. Ardından orta kısmını bir bıçak yardımıyla keserek alın. Karnabaharı parçalara ayırıp sap kısımlarını kesmeye devam edin. Bu aşamada temizliğin iyi yapılması gerekiyor. Bol suyla güzelce yıkayın.

Karnabaharları iyice yıkadıktan sonra bir tencereye aktarın. Üzerine su ilave ederek haşlamaya bırakın. Sosu için ise uygun bir kaba 2 tane yumurta kırıp tel çırpıcıyla çırpın. Ardından yarım şişe madem suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin.

Haşladığınız karnabaharları sosuna güzelce bulayın. Kızdırdığınız tavaya yerleştirerek pişirmeye başlayabilirsiniz. Karnabaharları soslarken dikkat etmeniz gereken en önemli an soslarken hiç boşluk kalmamasıdır. Kızartmaya devam edin.

Tavadaki karnabaharları çevirerek her tarafının güzelce kızarmasını sağlayabilirsiniz. Tavadan çıkardığınızda yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın. Kalan karnabaharları da aynı şekilde kızgın yağda arkalı önlü çevirerek kızartmaya devam edin. Hepsi tamamen kızardığında servise hazır olacaklar.

Karnabaharları servis ederken ev yapımı doğal bir sos hazırlayabilirsiniz. Süzme yoğurt ve sevdiğiniz baharatları birleştirerek ferah bir sos hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaynak: Milliyet

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.