En lezzetli makarna sosu nasıl yapılır? 3 farklı makarna sosu tarifi
Bazıları için pratik bir tarif olarak günü kurtaran, bazıları için de büyük tutku haline dönüşen makarnalar, içerisine eklenen soslar sayesinde daha da muazzam bir lezzete dönüşüyor. İşte makarnaların lezzetini kat kat arttıran 3 farklı makarna sosu tarifi…
Bazıları için pratik bir tarif olarak günü kurtaran, bazıları için de büyük tutku haline dönüşen makarnalar, içerisine eklenen soslar sayesinde daha da muazzam bir lezzete dönüşüyor. İşte makarnaların lezzetini kat kat arttıran 3 farklı makarna sosu tarifi…
Makarna, dünyanın her yerinde farklı isimler ve farklı yöntemlerle çok uzun yıllardır yapılan en eski tariflerden birisidir. Her ne kadar günümüzde İtalyan mutfağını ile özdeşleşse de, milattan önce 5 bin yılında bile makarna yendiğine dair kayıtlara ulaşmak mümkündür. Bu durumda makarnayı; adı, şekli, pişirme yöntemi her yerde değişse de dünyanın en sevilen yemeklerinden birisi yapıyor. Peki makarnanın lezzetine lezzet katan soslar nasıl hazırlanır? İşte makarnaları vazgeçilmez hale getiren en lezzetli sos tarifleri…
- DOMATES SOSU
Soslu makarna dendiğinde akla ilk gelen domates soslu makarna, herkesin mutlaka en az bir kere tadına baktığı bir tarif olabilir. Hem pratik hem lezzetli olmasıyla en çok tercih edilen makarna soslarından birisi olan domates sosu, klasik lezzetleri sevenlerin de vazgeçilmezlerinden birisi.
DOMATES SOSLU MAKARNA TARİFİ
MALZEMELER
500 gram makarna
4 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
1 adet soğan
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Taze fesleğen
YAPILIŞI
Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyin.
Sosu kısık ateşte domatesler yumuşayana kadar pişirin.
Ayrı bir tencerede haşladığınız makarnayı sosun içerisine ekleyin ve karıştırın.
Dilerseniz taze fesleğenle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
- PESTO SOS
Pesto soslu makarna, tek başına bir öğün olarak tüketilebileceği gibi salata veya ızgara et gibi yemeklerin yanında da servis edilebilir. Taze fesleğen, çam fıstığı, sarımsak, parmesan peyniri ve zeytinyağı ile hazırlanan pesto sosu, makarnayla birleşince ortaya karşı konulamaz bir lezzet çıkarır.
PESTO SOSLU MAKARNA TARİFİ
MALZEMELER
500 gram makarna
1 demet taze fesleğen
30 gram çam fıstığı
50 gram parmesan peyniri
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Fesleğen, çam fıstığı, parmesan peyniri, sarımsak ve zeytinyağını rondodan geçirin.
Tuz ve karabiber ekleyin.
Haşladığınız makarnayı pesto sosuyla karıştırın ve servis edin.
- KREMALI MANTARLI SOS
Kremalı mantarlı makarna da klasik makarna severlerin favorileri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Özel bir akşam yemeği veya hızlı bir öğün için, her zaman denemeye değer bir tariftir. Mantarlar ve kremanın eşsiz uyumu, makarnaya zengin bir lezzet katar. Dilerseniz farklı mantar çeşitleri ve baharatlar da deneyebilirsiniz.
KREMALI MANTARLI MAKARNA TARİFİ
MALZEMELER
500 gram makarna
500 gram mantar
200 ml krema
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Taze kekik
YAPILIŞI
Tencerede zeytinyağını ısıtın, mantarları soteleyin.
Sarımsakları ekleyin, kokusu çıkana kadar kavurun.
Kremayı ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Sosu kısık ateşte pişirin.
Makarnayı haşlayın.
Haşlanmış makarnayı sosun içine ekleyin ve karıştırın.
Taze kekikle süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!