Somon balığı nasıl pişirilir? Somon balığı pişirme teknikleri
Somon balığı, besin değeri yüksek ve zengin omega-3 yağ kaynağı olan bir balıktır. Sağlık açısından birçok faydası bulunan somon balığının en pratik 3 pişirme yöntemini sizler için derledik. İşte somon balığının en basit ve lezzetli tarifleri…
Somon balığı, besin değeri yüksek ve zengin omega-3 yağ kaynağı olan bir balıktır. Sağlık açısından birçok faydası bulunan somon balığının en pratik 3 pişirme yöntemini sizler için derledik. İşte somon balığının en basit ve lezzetli tarifleri…
Somon balığı, lezzetli ve besleyici bir balık türüdür. İçerdiği Omega-3 yağ asitleri, vitaminler ve mineraller, somonu kalp sağlığından beyin fonksiyonlarına kadar birçok alanda faydalı hale getirir. Somon balığını pişirme yöntemleri arasında fırında, tavada ve ızgarada pişirme yer alır. Her bir yöntemin kendine özgü püf noktaları ve lezzet farklılıkları bulunmaktadır. Somon balığını pişirmenin farklı yollarını ve dikkat edilmesi gerekenleri sizin için hazırladık. İşte somon balığı pişirme yöntemleri ve püf noktaları…
İsteğinize bağlı olarak;
- Somonu marine ederken farklı soslar kullanabilirsiniz.
- Yanında salata, sebze veya pilav gibi garnitürler servis edebilirsiniz.
FIRINDA SOMON
Fırında somon pişirmek, hem kolay hem de sağlıklı bir yöntemdir. Somonun lezzetini koruyarak, kurumadan pişmesini sağlar.
PÜF NOKTALARI
- Somonun kurumaması için pişirme süresine dikkat edin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serebilirsiniz.
- Yanında sebzelerle birlikte pişirebilirsiniz.
FIRINDA SOMON TARİFİ:
MALZEMELER
Somon fileto
Zeytinyağı
Limon suyu
Tuz
Karabiber
İsteğe bağlı baharatlar (kekik, dereotu, sarımsak tozu vb.)
YAPILIŞI
Somon filetoları pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber gezdirin.
İsteğe bağlı olarak baharatları serpin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12-15 dakika pişirin
TAVADA SOMON
Tavada somon pişirmek, hızlı ve pratik bir yöntemdir. Somonun derisi çıtır çıtır olurken, içi sulu kalır.
PÜF NOKTALARI
- Somonun pişirme süresi kalınlığına göre değişebilir.
- Derisinin çıtır olması için bastırarak pişirebilirsiniz.
- Yağ sıçramaması için dikkatli olun.
TAVADA SOMON TARİFİ;
MALZEMELER
Somon fileto
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Isınan tavaya zeytinyağını ekleyin.
Somon filetolara tuz ve karabiber serpin.
Somonları derisi alta gelecek şekilde tavaya yerleştirin.
Her tarafını 3-4 dakika pişirin.
IZGARA SOMON
Izgarada somon pişirmek, somona hafif bir is tadı verir. Özellikle yaz aylarında tercih edilen bir yöntemdir.
PÜF NOKTALARI
- Izgaranın temiz ve sıcak olmasına dikkat edin.
- Somonun ızgaraya yapışmaması için yağlayabilirsiniz.
- Marine süresini kısa tutabilirsiniz.
IZGARA SOMON TARİFİ;
MALZEMELER
Somon fileto
Zeytinyağı
Limon suyu
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Elektrikli ızgaranızı veya mangalınızı hazırlayın.
Somon filetoları zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber ile marine edin.
Somonları ızgaraya yerleştirin.
Her tarafını 3-4 dakika pişirin.
Afiyet olsun…