Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 4°C
Açık
Denizli
4°C
Açık
Paz 6°C
Pts 9°C
Sal 11°C
Çar 15°C

Meyve sebze ekmeyi bıraktılar: Tarlalarda üretip tanesini milyon dolara satıyorlar

Muğla’nın Marmaris bölgesindeki tarlalar gulet üretimi için atölyelere çevrildi. Yıllardır, Marmaris’te üretilen guletler dünyanın dört bir yanına satılıyor. Milyon dolarlara satılan guletler için ünlü isimler sırada bekliyor. “BİNLERCE TEKNE …

Meyve sebze ekmeyi bıraktılar: Tarlalarda üretip tanesini milyon dolara satıyorlar
21 Şubat 2025 14:46

Muğla’nın Marmaris bölgesindeki tarlalar gulet üretimi için atölyelere çevrildi. Yıllardır, Marmaris’te üretilen guletler dünyanın dört bir yanına satılıyor. Milyon dolarlara satılan guletler için ünlü isimler sırada bekliyor.

“BİNLERCE TEKNE YAPILDI”

Guletlerin yapım sürecine dair konuşan atölye sahibi Hasan Karayiğit, “Mesleğimi hala yaşayan dedemden öğrendim. Geçen yıla kadar birlikte kalafat çakıyorduk. Şimdiye kadar Bozburun’da binlerce tekne yapıldı. Tersanemiz küçük ve yer bulmak imkansız gibi bir şey. Bu nedenle herkes evinin tarlasında kurduğu atölyelerde bu işi yapıyor. Evleri denize uzak olanlar da yer kiralayıp atölye kuruyor. Tekne bittikten sonra denize ulaşması ise sıkıntılı. Tamamlanan milyon dolarlık tekneleri 3 kilometrelik yolu karayolundan araçla çekek yerine kadar taşınıyor. Doğal olarak ortaya komik görüntüler çıkarken işin riski de ciddi oranda büyük” dedi.

“10 AYRI USTA ÇALIŞIYOR”

Karayiğit ayrıca, “Şu anda biz 3 tekne birden yapıyoruz. Aslında tekneyi bir yılda bitirebiliriz. Biz bunu daha yavaş yaparak işçiliğin kaliteli olmasını istiyoruz. Burada yapılan guletler 23,95 santim boyunda. 24 metre olması Avrupa standartlarının uygulanmasına yol açıyor. Loyd olarak tüm çalışanların belgeli ve diplomalı olması gerekiyor. Bu da çok büyük maliyet doğuruyor. Teknemiz 6 kabin, yani 12 kişilik. Teknemizin yapımında 10 ayrı usta çalışıyor. Kamara ustası ayrı, elektrik ustası ayrı. Yani her birimin ustası ayrı” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: , , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.