Dolar 36,4334
Euro 38,3448
Altın 3.443,65
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 5°C
Açık
Denizli
5°C
Açık
Paz 6°C
Pts 10°C
Sal 12°C
Çar 14°C

Lokum gibi pişen lezzet: Fırında patlıcan kebabı tarifi

Fırında patlıcan kebabı, hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemektir. Peki, lokum gibi pişen bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, leziz fırında patlıcan kebabı tarifi…

Lokum gibi pişen lezzet: Fırında patlıcan kebabı tarifi
23 Şubat 2025 17:49

Patlıcan kebabı, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Izgarada, ocakta ya da fırında hazırlanabilen bu eşsiz lezzet, özellikle fırında pişirildiğinde hem pratik hem de sağlıklı bir seçenek haline gelir. Peki, lokum gibi pişen bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, leziz fırında patlıcan kebabı tarifi…

FIRINDA PATLICAN KEBABI TARİFİ

Malzemeler

3 adet orta boy patlıcan

400 gram kıyma (tercihen orta yağlı dana kıyma)

1 adet büyük boy soğan

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı galeta unu veya bayat ekmek içi

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için:

2 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz şeker

Üzeri için:

2 adet yeşil biber

2 adet domates

FIRINDA PATLICAN KEBABI YAPILIŞI

Patlıcanları alacalı soyun ve yaklaşık 2-3 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin.

Tuzlu suya koyup 15-20 dakika bekletin ki acısı çıksın ve yumuşasın.

Ardından suyunu süzüp havlu kağıt ile kurulayın.

Bir kaba kıymayı alın.

Üzerine rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, baharatlar, tuz ve galeta ununu ekleyin.

Karışımı güzelce yoğurun. (Yoğurma süresi yaklaşık 5 dakika olmalıdır, böylece harç daha iyi toparlanır.)

Hazırladığınız kıymalı harçtan küçük yuvarlak köfteler yapın.

Fırın tepsisini hafifçe yağlayın.

Bir dilim patlıcan, bir köfte şeklinde sıralayarak tepsiye dizin. (Şiş takmanıza gerek yoktur, ancak dilerseniz fırın şişlerine sıralayabilirsiniz.)

Küçük bir kasede salçayı sıcak suyla açın ve içine tuz ile şekeri ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız sosu patlıcan ve köftelerin üzerine gezdirerek dökün.

Patlıcan ve köftelerin arasına doğranmış domates ve biberleri yerleştirin.

Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.