Dolar 34,4783
Euro 36,2711
Altın 2.957,56
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 23°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
23°C
Hafif Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 10°C
Paz 9°C
Pts 11°C

Biber Tatarı nasıl yapılır? 5 dakikada hazır biber tatarı tarifi!

Denizli’nin kolay, pratik lezzetlerinden biri olan biber tatarı ile karşınızdayız. Oldukça lezzetli olan biber tatarı nasıl yapılır? İşte 5 dakikada hazır olacak biber tatarı tarifi…

Biber Tatarı nasıl yapılır? 5 dakikada hazır biber tatarı tarifi!
22 Eylül 2023 15:24

Denizli’nin kolay, pratik lezzetlerinden biri olan biber tatarı ile karşınızdayız. Oldukça lezzetli olan biber tatarı nasıl yapılır? İşte 5 dakikada hazır olacak biber tatarı tarifi…

Denizli’nin dünyaca ünlü olan kale biberinden bir tarifle karşınızdayız. Oldukça lezzetli olan ve yapının kolay olduğu biber tatarı, yalnızca tadı ile değil içerdiği mineral ve vitaminlerle de oldukça dikkat çekiyor. Sinir sistemine iyi gelen ve içeriğindeki C vitamini ile enfeksiyon hastalıklarına ve kansere karşıda koruma kalkanı oluşturmaktadır. Kurutularak kışlık yiyecekler arasına alınan ve  Türk Standartları Enstitüsünün (TSE) 2008 yılında tescil ederek coğrafi işaret verilen Kale biberinden yapılan biber tatarı nasıl yapılır? İşte 5 dakikada hazır olan biber tatar tarifi…

BİBER TATARI TARİFİ:

MALZEMELER

8-10 adet kurutulmuş kale biberi
1 su bardağı süzme yoğurt
1 adet sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı toz biber

Biber tatarı tarifi

YAPILIŞI

Yıkadığınız biberleri kuruladıktan sonra ortasına bıçakla kesik atın.

Kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın.

Haşlanan biberleri alın ve istediğiniz boyutlarda dilimleyin.

Tavaya 4 kaşık zeytinyağı ve pul biber ekleyin. Ardından dilimlediğiniz biberleri atın ve bir güzel kavurun ve tavadan alın.

Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın, kavurduğunuz biberlerle yoğurdu buluşturun. 

Arda kalan yağıda biber tatarının üzerine dökün.

Afiyet olsun…

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.