Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 21°C
Yağmurlu
Denizli
21°C
Yağmurlu
Cts 9°C
Paz 9°C
Pts 11°C
Sal 14°C

Denizli’nin yöresel lezzeti yen böreği nasıl yapılır? MasterChef yen böreği tarifi

MasterChef bu bölümünde Deniz’li şehrine konuk oluyor. Birbirinden lezzeti yöresel tarifleri yapmaya çalışan yarışmacılar heyecan dolu anları yaşatırken Denizli şehrinin de meşhur yen böreği merak edilityor. Peki yen böreği nasıl yapılır? İşte yen böreği tarifi…

Denizli’nin yöresel lezzeti yen böreği nasıl yapılır? MasterChef yen böreği tarifi
22 Eylül 2023 15:27

MasterChef bu bölümünde Deniz’li şehrine konuk oluyor. Birbirinden lezzeti yöresel tarifleri yapmaya çalışan yarışmacılar heyecan dolu anları yaşatırken Denizli şehrinin de meşhur yen böreği merak edilityor. Peki yen böreği nasıl yapılır? İşte yen böreği tarifi…

Eğe bölgesinin en gözde şehirlerinden biri olan Denizli, doğal güzellikleri, turizm noktası ve birbirinden lezzeti yöresel yemekleri ile cennet şehirlerimizden biridir. Binlerce insanın uğrak noktalarından biri olan Denizli şehri, acıkan karınları doyurmada da oldukça cömertti. Pek çok alternatif yemeğin bulunduğu Denizli’nin özellikle yöresel yemekleri parmak ısırtan cinsten oluyor. Peki bugün mutfağınızda Denizli’nin yöresel lezzeti olan yen böreğini yapmaya ne dersiniz? Hadi gelin mutfağımızda Denizli’nin buram buram yöresel lezzeti yen böreğini kokutmaya…

Yen böreği tarifi

YEN BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

3 adet soğan
1,5 kilo kuzu kıyma
1 tatlı kaşığı kimyon, pul biber, karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
İç yağı

Hamuru için:

1 paket hamur mayası
5 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

Ilık suyun içerisine maya ekleyin ve mısır unu ile güzelce yoğurun ve mayalanmaya bırakın.

Soğanı yemeklik doğrayın yağda biraz kavurduktan sonra kıymayı ekleyin.

Ardından baharatları ekleyin ve kıyma ile özleştirin.

Yarım saat mayalanmaya bıraktığınız hamuru alın ve güzelce açın.

İçerisini iç yağ ile yağlayın ve kıymalı harcı koyun ve tepsiye dizin.

Üzerine iç yağ sürdükten sonra 180 derece ısıtılmış fırına koyun.

Dilimledikten sonra servise hazır.

Afiyet olsun…

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.