Dolar 36,4625
Euro 38,2905
Altın 3.415,11
BİST 9.573,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 14°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
14°C
Hafif Yağmurlu
Per 13°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 15°C

Tayland mutfağının enfes lezzeti: Pad Kra Pao tarifi

Baharatlı, aromatik ve inanılmaz lezzetli! Tayland’ın en popüler sokak yemeklerinden biri olan Pad Kra Pao, hızlı ve kolay hazırlanışıyla mutfağınıza Asya esintisi katacak.

Tayland mutfağının enfes lezzeti: Pad Kra Pao tarifi
26 Şubat 2025 15:21

Tayland mutfağı, dengeli baharat kullanımı ve taze malzemeleriyle dünya çapında büyük bir üne sahiptir. Pad Kra Pao, yani fesleğenli tavuk, sokak tezgâhlarında en çok satılan yemeklerden biri olarak bilinir. Bol baharat, aromatik Tayland fesleğeni ve tavuk eti ile hazırlanan bu nefis yemek, basmati veya yasemin pirinciyle servis edilerek tam bir lezzet şöleni sunar. Eğer Tayland mutfağını denemek ve mutfağınıza egzotik bir dokunuş katmak istiyorsanız, Pad Kra Pao tam size göre!

Pad Kra Pao Tarifi

Malzemeler:

Ana Malzemeler:

  • 400 gram tavuk göğsü (kıyılmış veya küçük doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 4 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 2 adet kırmızı acı biber (isteğe bağlı, ince doğranmış)
  • 1 su bardağı taze Tayland fesleğeni (Tatlı fesleğen de kullanılabilir)
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)

Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı istiridye sosu
  • 1 tatlı kaşığı bal veya esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı balık sosu (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı su

Servis İçin:

  • Buharda pişmiş yasemin veya basmati pirinci
  • Üzerine eklemek için kızarmış yumurta (isteğe bağlı)

Yapılış

  1. Tavuğu küçük küpler halinde doğrayın veya kıyma şeklinde hazırlayın.
  2. Sarımsak ve acı biberleri ince ince doğrayın.
  3. Sos malzemelerini bir kâsede karıştırarak kenara alın.
  4. Wok veya geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın.
  5. Bitkisel yağı ekleyin, ardından sarımsak ve acı biberleri ekleyerek kokusu çıkana kadar soteleyin.
  6. Tavukları ekleyin ve yüksek ateşte karıştırarak pişirin.
  7. Tavuklar hafifçe kızarmaya başladığında, önceden hazırlanan sos karışımını ekleyin.
  8. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak 3-4 dakika pişirin.
  9. Son olarak, fesleğen yapraklarını ekleyin ve yapraklar solana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
  10. Pad Kra Pao’yu sıcak buharda pişmiş pirinçle servis edin.
  11. Üzerine kızarmış yumurta ekleyerek otantik bir Tayland sunumu yapabilirsiniz.
ETİKETLER: , , , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.