Dolar 36,4600
Euro 38,3395
Altın 3.419,13
BİST 9.573,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 13°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
13°C
Hafif Yağmurlu
Per 13°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 15°C

Fransız mutfağının enfes lezzeti: Coq au Vin tarifi

Fransız mutfağının en geleneksel ve lezzetli yemeklerinden biri olan Coq au Vin, kırmızı şarap ve aromatik sebzelerle pişirilen nefis bir tavuk yemeği! Bu tarif, özel akşam yemeklerine Fransız dokunuşu katmak isteyenler için mükemmel bir seçenek.

Fransız mutfağının enfes lezzeti: Coq au Vin tarifi
26 Şubat 2025 16:21

Fransız mutfağı denildiğinde, zengin sosları ve uzun pişirme teknikleriyle hazırlanan gurme yemekler akla gelir. Bunlardan biri de, Fransa’nın en ünlü geleneksel yemeklerinden biri olan Coq au Vin’dir. Tavuk etinin kırmızı şarap, sarımsak, soğan ve mantarla uzun süre pişirilmesiyle ortaya çıkan bu yemek, hem aromatik hem de derin bir lezzet sunar. Klasik Fransız yemeklerini mutfağınıza taşımak istiyorsanız, Coq au Vin tarifine mutlaka göz atmalısınız!

Coq au Vin Tarifi

Malzemeler:

  • 1 bütün tavuk (veya 6-8 adet tavuk but ve göğüs parçaları)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 gram pastırma veya dana bacon (doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet büyük soğan (doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 adet havuç (doğranmış)
  • 200 gram mantar (dilimlenmiş)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı kırmızı şarap (tercihen Pinot Noir veya Burgundy)
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 adet defne yaprağı
  • Tuz ve karabiber

Servis İçin:

  • Taze doğranmış maydanoz
  • Kızarmış ekmek veya tereyağlı patates püresi

Yapılış

  1. Tavuk parçalarını tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  2. Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve doğranmış pastırmayı ekleyerek çıtırlaşana kadar pişirin.
  3. Pastırmayı bir kenara alın, aynı yağda tavuk parçalarını altın rengi olana kadar kızartın.
  4. Aynı tencereye tereyağını ekleyin ve soğan, havuç, mantar ve sarımsağı ekleyerek birkaç dakika soteleyin.
  5. Tavukları tekrar tencereye alın, üzerine un ekleyip hafifçe karıştırın.
  6. Tavukların üzerine kırmızı şarap ve tavuk suyunu dökün.
  7. Domates salçası, kekik ve defne yapraklarını ekleyin.
  8. Kaynadıktan sonra altını kısın ve yaklaşık 1,5 saat kapağı kapalı şekilde pişirin.
  9. Tavuk iyice piştiğinde, defne yapraklarını çıkarın.
  10. Üzerine taze doğranmış maydanoz serperek sıcak servis yapın.
  11. Yanında kızarmış ekmek veya tereyağlı patates püresi ile sunabilirsiniz.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.