Alaçatı Ot Festivali’nin bu yılki teması: Toprak, Zaman ve Tat
Çeşme Belediyesi tarafından 17-20 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali’nin İstanbul lansmanı gerçekleştirildi.
Çeşme Belediyesi tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen 14. Alaçatı Ot Festivali’nin İstanbul lansmanı gerçekleştirildi. Bu yıl 17-20 Nisan günleri arasında Çeşme Alaçatı’da gerçekleştirilecek festivalin teması ‘Toprak, Zaman ve Tat’ olarak belirlenirken, bu yılın yılın otu olarak ise ‘kaya koruğu’ seçildi.
İstanbul’da bir otelde gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, Alaçatı Ot Festivali’nin Çeşme’nin yalnızca deniz, kum, güneş kültüründen ibaret olmadığının en büyük kanıtı olduğunu belirterek festivalle Ege’nin topraklarında yetişen lezzetli otlarının dünyaya tanıtıldığını söyledi.
Festivalde farklı etkinlerle gastronomi kültürünün öne çıkmasını sağlayacaklarını belirten Denizli, “Yerel yönetim olarak, gastronomi odağını ama yalnızca dünya gastronomisi değil, bölge gastronomisini öne çıkaran işletmelerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Yerel üreticilerimizin bölgemizde olan işletmelere ürünler yapmasını ve o ürünlerin gelen misafirlerimizle buluşması için teşvik edici adımlar atıyoruz” şeklinde konuştu.
(ANKA HABER AJANSI)