Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 16°C
Az Bulutlu
Denizli
16°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 14°C
Pts 13°C
Sal 16°C

Kat kat lezzet, efsane tat: Madjarica tarifi

Madjarica, Hırvatistan’a özgü, ince hamur katmanları arasında yoğun çikolatalı krema bulunan nefis bir tatlıdır. Peki, kat kat yapısıyla enfes bir tada sahip olan bu tatlı nasıl yapılır? İşte, leziz madjarica tarifi…

Kat kat lezzet, efsane tat: Madjarica tarifi
27 Şubat 2025 17:51

Madjarica, Hırvat mutfağının en ünlü tatlılarından biridir. İncecik hamur katmanları arasında yoğun ve lezzetli çikolata kreması bulunur. Özel günlerde ve bayramlarda sıkça yapılan bu pastayı evde kolayca deneyebilirsiniz. Peki, kat kat yapısıyla enfes bir tada sahip olan bu tatlı nasıl yapılır? İşte, leziz madjarica tarifi…

MADJARİCA TARİFİ

Malzemeler

Hamur için:

500 g un

150 g toz şeker

1 paket vanilin

1 çay kaşığı kabartma tozu

125 g tereyağı (oda sıcaklığında)

2 yumurta

100 ml süt

Çikolatalı krema için:

1 litre süt

150 g toz şeker

100 g bitter çikolata

100 g sütlü çikolata

4 yemek kaşığı kakao

5 yemek kaşığı un

100 g tereyağı

Üzeri için:

200 g bitter çikolata

2 yemek kaşığı sıvı krema veya tereyağı

MADJARİCA YAPILIŞI

Un, toz şeker, vanilin ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.

Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla karıştırın.

Yumurtaları ve sütü ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.

Hamuru 5 eşit parçaya ayırın ve üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.

Hamur parçalarını unlanmış tezgahta ince dikdörtgen (yaklaşık 20×30 cm) olacak şekilde açın.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında her katı yaklaşık 7-8 dakika kadar hafif pembeleşene kadar pişirin.

Sütü bir tencereye alın, içerisine un, kakao ve şekeri ekleyerek sürekli karıştırarak pişirin.

Koyu kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.

Ocaktan alıp çikolata ve tereyağını ekleyerek eriyene kadar karıştırın.

Kremayı soğumaya bırakın, ara sıra karıştırarak kabuk tutmasını önleyin.

İlk hamur katını tezgaha alın ve üzerine çikolatalı kremadan bir kat sürün.

Üzerine diğer hamur katını koyarak tekrar çikolatalı kremayla kaplayın.

Bu işlemi tüm katlar için tekrarlayın ve en üste sadece hamur koyun.

Pastayı buzdolabında en az 6 saat (tercihen 1 gece) dinlendirin.

Bitter çikolatayı benmari usulü veya mikrodalgada eritin.

İçerisine sıvı krema veya tereyağı ekleyip pürüzsüz hale getirin.

Dinlenmiş pastanın üzerine çikolatayı döküp düzgünce yayın.

Buzdolabında çikolata tamamen donana kadar bekletin.

Madjarica’yı ince dilimler halinde keserek servis edin.

Yanında bir fincan kahve veya çay ile harika bir uyum sağlar.

Afiyet olsun!

ETİKETLER: , , , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.