Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 16°C
Az Bulutlu
Denizli
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 14°C
Pts 13°C
Sal 16°C

Tatlıların en pratik lezzeti: Kaymaklı ayva tatlısı

Kış mevsiminin en güzel meyvelerinden biri olan ayvayı bu kez kaymak ve bal ile buluşturarak nefis bir tatlıya dönüştürüyoruz! Rafine şeker içermeyen bu hafif tatlı, sağlıklı ve lezzetli bir seçenek olacak.

Tatlıların en pratik lezzeti: Kaymaklı ayva tatlısı
28 Şubat 2025 13:21

Bu tatlı, şekersiz, hafif ve doğal tatlarla tatlandırılmış mükemmel bir kış lezzeti sunuyor. Sağlıklı tatlı arayanlar için ideal bir seçenek!

KAYMAKLI AYVA TATLISI TARİFİ

Malzemeler:

  • 2 adet büyük ayva (ortadan ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış)
  • 1 çay bardağı bal veya pekmez
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 3-4 adet karanfil
  • 1 çay bardağı ceviz veya fındık içi (dövülmüş)
  • 4 yemek kaşığı kaymak
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın (üzeri için)

Yapılışı:

  1. Ayvaları soyun ve ortadan ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın.
  2. Bir tencereye ayvaları yerleştirin ve üzerine suyu ekleyin.
  3. Bal veya pekmezi ilave edin, ardından çubuk tarçın ve karanfilleri ekleyerek kapağını kapatın.
  4. Kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika, ayvalar iyice yumuşayana kadar pişirin.
  5. Ayvaları servis tabağına alın ve soğumaya bırakın.
  6. Her bir ayva yarısının üzerine kaymak ekleyin ve dövülmüş ceviz veya fındık serpiştirin.
  7. Son olarak üzerine toz tarçın ekleyerek servis edin.
ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.