Cevizli Şekerpare için Malzemeler
- 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 su bardağı un
Üzeri için:
Şerbet için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Cevizli Şekerpare Nasıl Yapılır?
- Cevizli şekerpare tatlısının şerbeti için öncelikle şeker ve suyu bir tencereye alın, orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte kaynatın, ardından limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın.
- Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kabına alın. Üzerine sıvı yağ, pudra şekeri, irmik, yoğurt ve yumurtayı ekleyip karıştırın.
- Kabartma tozu ve vanilini ekleyin. Kontrollü şekilde unu ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hafifçe yassılaştırın.
- Üzerine ceviz içi yerleştirerek bastırın.
- Şekerpareleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
- Şerbeti çekmesi için en az 2-3 saat dinlendirin.
- Sürenin sonunda cevizli şekerpare servise hazır. Afiyet olsun.