Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Çok Bulutlu
Denizli
17°C
Çok Bulutlu
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Etli Şehriye Pilavı Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

10Dk Hazırlama Ve 40Dk Pişirme Süresiyle Toplam 50 Dakikada Etli Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Etli Şehriye Pilavı Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:01

Etli Şehriye Pilavı için Malzemeler

  • 300 gr dana kuşbaşı (tercihen but veya antrikot)
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı sıcak et suyu (veya su)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarımçay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarımçay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Etli Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağını alın, eti ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavurun.
  • Küçük doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin, soğanlar hafif pembeleşince baharatları ekleyip karıştırın.
  • 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte kapağı kapalı şekilde etler yumuşayana kadar pişirin. (Gerekirse su ekleyebilirsiniz.)
  • Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, arpa şehriyeyi ekleyip altın rengini alana kadar kavurun.
  • Pişen eti ve kalan et suyunu ekleyin. Tuzunu kontrol edin.
  • Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilav suyunu çektikten sonra üzerine 1 çay kaşığı tereyağı ekleyin ve karıştırmadan kapağı kapalı şekilde 10 dakika dinlendirin.
  • Etli şehriye pilavını hafifçe karıştırıp sıcak servis edin. Yanında cacık veya turşu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.