Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Çok Bulutlu
Denizli
17°C
Çok Bulutlu
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Beşamel Soslu Tavuk Kebabı Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

30Dk Hazırlama Ve 20Dk Pişirme Süresiyle Toplam 50 Dakikada Beşamel Soslu Tavuk Kebabı Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Beşamel Soslu Tavuk Kebabı Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:02

Beşamel Soslu Tavuk Kebabı için Malzemeler

  • 600 gr tavuk göğüs eti
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • Yarım su bardağı domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı garnitür (bezelye, havuç, patates karışımı)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Taze kekik

Beşamel Soslu Tavuk Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Kuşbaşı doğradığınız tavuk göğüs etlerini ekleyin ve renk alana kadar kavurun. Ardından küçük doğranmış kırmızı biberi, domates püresini ve salçayı ekleyin. Tüm malzemeleri ara ara karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Sonra garnitürü ve baharatları ekleyin. Sıcak suyu ilave edin, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 5 dakika pişmeye bırakın.
  • Beşamel sos için ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar hafifçe kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın, topaklanmaması için sürekli karıştırmaya devam edin. Sos koyulaşınca tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırıp ocaktan alın.
  • Hazırladığınız tavuklu harcı bir fırın kabına alın ve üzerine beşamel sosu eşit şekilde dökün.
  • Son olarak, rendelenmiş kaşar peynirini beşamel sosun üzerine serpiştirin. Fırını 190 dereceye ısıtın ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkan beşamel soslu tavuk kebabını sıcak servis edin.
ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.