Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Çok Bulutlu
Denizli
17°C
Çok Bulutlu
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Haşhaşlı Kurabiye Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

20Dk Hazırlama Ve 20Dk Pişirme Süresiyle Toplam 40 Dakikada Haşhaşlı Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Haşhaşlı Kurabiye Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:03

Haşhaşlı Kurabiye için Malzemeler

  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • Yarım paket vanilin

Üzeri için:

  • 1 su bardağı haşhaş tohumu
  • Bütün ceviz
  • 1 adet yumurta akı

Haşhaşlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki tereyağını geniş bir kaba alıp, üzerine pudra şekeri ekleyin ve iyice karıştırarak eritin.
  • Yumurta ve sirkeyi ekleyip, karıştırmaya devam edin.
  • Ardından kabartma tozu ve vanilini ekleyin.
  • Son olarak, unu yavaşça ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamur ele yapışmamalı ama fazla sert olmamalı.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayarak, hafifçe bastırıp şekil verin.
  • Bir kasede yumurta akını çırpın.
  • Şekil verdiğiniz kurabiyeleri önce yumurta akına batırın, ardından her tarafını haşhaş tohumu ile kaplayın.
  • Her bir kurabiyenin ortasına bir bütün ceviz yerleştirin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kurabiyeler altın rengini aldığında pişmiş demektir.
  • Kurabiyeleri fırından çıkarıp, biraz soğumaya bırakın ve servis edin. Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.