Haşhaşlı Kurabiye için Malzemeler
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- Yarım paket vanilin
Üzeri için:
- 1 su bardağı haşhaş tohumu
- Bütün ceviz
- 1 adet yumurta akı
Haşhaşlı Kurabiye Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağını geniş bir kaba alıp, üzerine pudra şekeri ekleyin ve iyice karıştırarak eritin.
- Yumurta ve sirkeyi ekleyip, karıştırmaya devam edin.
- Ardından kabartma tozu ve vanilini ekleyin.
- Son olarak, unu yavaşça ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamur ele yapışmamalı ama fazla sert olmamalı.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayarak, hafifçe bastırıp şekil verin.
- Bir kasede yumurta akını çırpın.
- Şekil verdiğiniz kurabiyeleri önce yumurta akına batırın, ardından her tarafını haşhaş tohumu ile kaplayın.
- Her bir kurabiyenin ortasına bir bütün ceviz yerleştirin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kurabiyeler altın rengini aldığında pişmiş demektir.
- Kurabiyeleri fırından çıkarıp, biraz soğumaya bırakın ve servis edin. Afiyet olsun.