Pandispanya için Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı vanilin
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Bir tutam tuz
Pandispanya Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri geniş bir kaseye alıp, mikserle 4-5 dakika boyunca yüksek hızda çırpın.
- Çırptığınız karışıma ılık suyu ekleyip karıştırın. Bu, pandispanyanın daha hafif olmasını sağlar.
- Ayrı bir kasede unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırıp eleyin. Ardından bu karışımı yumurtalı karışıma yavaşça ekleyin. Bir spatula veya bir çırpıcı yardımıyla karıştırın, ancak karışımın havasını kaçırmamaya özen gösterin.
- Kek kalıbını yağlayın ve unlayın veya tabanına yağlı kağıt serin.
- Hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökün ve üstünü düzleştirin.
- Önceden ısınmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika boyunca pişirin. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan batırın; kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
- Pandispanyayı fırından çıkarın ve kalıbında birkaç dakika beklettikten sonra, tamamen soğuması için bir tel ızgaraya alın ve servis edin. Afiyet olsun.