Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Çok Bulutlu
Denizli
17°C
Çok Bulutlu
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Lotus Cheesecake Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

30Dk Hazırlama Ve 1Sa Pişirme Süresiyle Toplam 1 Saat 30 Dakikada Lotus Cheesecake Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Lotus Cheesecake Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:06

Lotus Cheesecake için Malzemeler

Tabanı için:

  • 60 gr tereyağı
  • 180 gr lotus bisküvi

Cheesecake kreması için:

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 600 gr labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı lotus biscoff krema

Lotus Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 19 cm’lik kelepçeli kalıpları yağlayın.
  • Kalıbın taban kısmına yağlı kağıt yerleştirin ve fazla kısımları kesin. Kalıbın içine su kaçmaması için, kenarlarını alüminyum folyo ile kaplayın.
  • Bu esnada lotus bisküvileri un haline gelene kadar blenderdan çektirin.
  • Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız bisküvili karışımı kelepçeli kalıba dökün ve spatula ile her tarafa yayın. Üzerine bardağın tersiyle bastırabilirsiniz. Soğuması için buzdolabında bekletin.
  • Krema için, labnenin suyunu süzün ve bir kaba aktarın.
  • Üzerine toz şekeri ekleyerek güzelce çırpın. Daha sonra, krema, un ve vanilyayı ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Yumurtaları tek tek ekleyin ve her seferinde güzelce çırpmayı unutmayın.
  • Karışım hazır olduğunda, dolaptan çıkardığınız tabanın üzerine dökün. Kalıbı dikkatlice tezgaha vurun.
  • Bir tepsiye sıcak su dökün ve kelepçeli kalıbı bunun içine yerleştirin ve fırına atın.
  • Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında hafif kızarana kadar, yaklaşık 60 dakika, pişirin.
  • Kenarları pişmiş ve ortası hafifçe sallanıyorsa, cheesecake pişmiş demektir. Fırını kapattıktan sonra kapağını aralık bırakarak 15 dakika bekletin.
  • Ardından oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve buzdolabında 4-5 saat dinlendirin.
  • Üzeri için, lotus kremayı benmari usulü eritip cheesecake’in üzerine dökün. En üst kısmı ufalanmış lotus bisküvileri serpiştirerek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.