Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Çok Bulutlu
Denizli
17°C
Çok Bulutlu
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Ahududulu Böğürtlenli Kalp Pasta Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

40Dk Hazırlama Ve 35Dk Pişirme Süresiyle Toplam 1 Saat 15 Dakikada Ahududulu Böğürtlenli Kalp Pasta Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Ahududulu Böğürtlenli Kalp Pasta Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:07

Ahududulu Böğürtlenli Kalp Pasta için Malzemeler

Hamur:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao
  • 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
  • 1 su bardağı un
  • 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Krema:

  • 1 su bardağı ahududu
  • 1 su bardağı böğürtlen
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
  • 1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Islatmak için:

  • 1 çay bardağı süt

Üzeri için:

  • 1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü – Kalp

Kalıp:

  • Kalp şeklinde kelepçeli kalıp (25 cm)

Ahududulu Böğürtlenli Kalp Pasta Nasıl Yapılır?

  • Hamurun hazırlanışı:
    Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
  • Turbo pişirme: 160 °C
    Yumurta ve toz şekeri mikser ile yüksek devirde 2 dk. çırpın. Süt, sıvı yağ, kakao ve şekerli vanilini ilave edip 1-2 dk. daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek ilave edin. Düşük devirde 1 dk. çırpın, kalıba alın ve pişirin.
  • Pişirme süresi: Yaklaşık 30-35 dk.
    Fırından alın. 10 dk. sonra kalıbın kelepçesini çözün, keki kağıdı ile birlikte alıp soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.
  • Kremanın hazırlanışı:
    Ahududu, böğürtlen, toz şeker ve suyu tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak pişirin. 1 dk. kaynatıp ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun.
    Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4 dk. çırpın. Meyveli karışımı ilave edip yarım dakika daha çırpın.
  • Şekillendirme ve servis:
    Keki enlemesine ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alın ve sütün yarısı ile ıslatın. Üzerine kremayı yayın, ikinci kat keki koyun ve kalan süt ile ıslatın. Buzdolabında en az 2 saat bekletin.

Servisten önce üzerini kalp pasta süsleri ile süsleyin.

ADVERTORIAL

ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.