Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Çok Bulutlu
Denizli
17°C
Çok Bulutlu
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Elmalı Cevizli Milföy Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

15Dk Hazırlama Ve 25Dk Pişirme Süresiyle Toplam 40 Dakikada Elmalı Cevizli Milföy Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Elmalı Cevizli Milföy Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:11

Elmalı Cevizli Milföy için Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru (yaklaşık 8-10 adet)
  • 2 adet elma
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı bal

Elmalı Cevizli Milföy Nasıl Yapılır?

  • Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada tereyağını eritin ve doğranmış elmaları ekleyin. Üzerine toz şeker ve tarçını ekleyerek elmalar yumuşayana kadar yaklaşık 5-7 dakika orta ateşte pişirin. Ardından dövülmüş cevizleri ilave edip karıştırın. Karışımın soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Milföy hamurlarını tezgaha alıp, oda sıcaklığında birkaç dakika bekleyin ve her birini hafifçe açın. Hamurları büyütmek için bir merdaneyle nazikçe açabilirsiniz.
  • Her bir milföy hamurunun ortasına soğuyan elmalı-cevizli karışımdan koyun. Karışımı çok fazla yerleştirmemeye dikkat edin, çünkü fazla doldurulursa pişirme sırasında taşabilir.
  • Hamurun dört kenarını ortaya doğru kapatın ve kenarlarını sıkıca bastırarak şekil verin. Üst kısmına hafif kesikler atın.
  • Bir yumurtayı çırpın ve milföylerin üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika boyunca, milföyler altın rengi alıp kabarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan elmalı cevizli milföyler servis hazır. Dilerseniz üzerine bal gezdirerek tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.