Kavun Tatlısı için Malzemeler
- 1 adet olgun kavun
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı vanilya
Üzeri için
Kavun Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Kavun tatlısı için öncelikle küçük bir tencerede suyu ve şekeri karıştırın.
- Karışımı orta ateşte kaynamaya bırakın ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
- Şeker eridikten sonra karışımın kaynamasını bekleyin ve birkaç dakika kaynatın şerbetin biraz koyulaşması yeterlidir. Ardından ocaktan alın ve soğuması için bir kenara bırakın.
- Kavunları küçük küpler halinde doğrayın ve çekirdekleri ve kabuklarını tamamen temizlediğinizden emin olun.
- Soğuyan şerbeti doğranmış kavunların üzerine dökün. Limon suyu ve isteğe bağlı olarak vanilya ekleyin. Karıştırarak kavunları şerbetle iyice harmanlayın.
- Kavun tatlısını servis kaplarına eşit bir şekilde boşaltın. Önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında dinlendirin.
- Tatlıyı buzdolabından çıkarın ve üzerine birkaç nane yaprağı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.