Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Çok Bulutlu
Denizli
17°C
Çok Bulutlu
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Elmalı & Yabanmersinli Crumble Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

15Dk Hazırlama Ve 45Dk Pişirme Süresiyle Toplam 1 Saatte Elmalı & Yabanmersinli Crumble Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Elmalı & Yabanmersinli Crumble Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:43

Elmalı & Yabanmersinli Crumble için Malzemeler

Elmalı Harç İçin;

  • 4 adet soyulup doğranmış elma
  • 250 gr yaban mersini
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Bir tutam tuz

Crumble Hamuru İçin;

  • 250 gr soğuk tereyağı
  • 5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı beyaz şeker
  • 1 kahve fincanı yulaf
  • Bir tutam tuz

Elmalı & Yabanmersinli Crumble Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaseye dilimlenmiş elma, şeker, tarçın, un, limon suyu ve yaban mersinini ilave edip güzelce harmanlayın.
  • Kullanacağınız fırın kabının içerisine elmalı harcı dökün ve üzerini spatula yardımıyla düzleyin.
  • Başka bir kaseye un, beyaz şeker, esmer şeker, yulaf ve soğuk tereyağını ekleyin.
  • Çatalın arka yüzüyle veya elinizle karışımı iyice yoğurun. Kum gibi bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Elde ettiğiniz crumble hamurunu, elmalı harcın üzerine eşit bir şekilde serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  • Fırından çıkan ve üzeri nar gibi kızaran crumble, servise hazırdır.
  • Crumble’ı istediğiniz bir servis tabağına alın ve üzerine bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.