Dolar 36,4854
Euro 38,3366
Altın 3.400,12
BİST 9.929,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 15°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
15°C
Parçalı Bulutlu
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C

Fırın kuyruğuna girmeye gerek yok! Evde Ramazan pidesi tarifi

Fırın kuyruğuna son! Evde yapılan mis kokulu, yumuşacık Ramazan pidesi ile iftar sofralarınıza sıcak bir dokunuş katın!

Fırın kuyruğuna girmeye gerek yok! Evde Ramazan pidesi tarifi
2 Mart 2025 15:51

Ramazan denildiğinde akla ilk gelen lezzetlerden biri de sıcacık, yumuşacık ve mis gibi kokan Ramazan pidesidir. İftar sofralarının vazgeçilmezi olan bu nefis pidenin sırrı, dışının hafif çıtır, içinin ise pamuk gibi yumuşak olmasıdır. Artık fırın kuyruğuna girmeye gerek yok! İşte evde Ramazan pidesi tarifi ile fırın lezzetinde pide yapmanın püf noktaları!

Malzemeler

(2 büyük pide için)

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya veya yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Susam ve çörek otu

Hazırlanışı

Maya karışımını hazırlayın: Ilık suya mayayı ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Üzerini örtüp 5-10 dakika bekleyerek mayanın aktifleşmesini sağlayın.

Hamuru yoğurun: Geniş bir kaba unu alın, ortasını açın. Mayalı suyu, tuzu ve zeytinyağını ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.

Şekil verin: Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün. Unlanmış tezgâhta yuvarlak veya oval şekilde açın. Yağlı kâğıt serili tepsiye alın. Parmak uçlarınızla klasik Ramazan pidesi deseni verin.

Üzerini hazırlayın: Yumurta sarısını süt ve yoğurtla çırpıp hamurun üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpiştirin.

Son mayalanma: Tepside 15 dakika daha bekletin ki pide iyice kabarsın.

Pişirme: Önceden ısıtılmış 220°C fırında altı ve üstü kızarana kadar 15-20 dakika pişirin.

Servis: Fırından çıkan sıcak Ramazan pidenizi tereyağı sürerek daha da lezzetlendirebilirsiniz!

ETİKETLER: , , , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.