Dolar 36,4854
Euro 38,3366
Altın 3.400,12
BİST 9.929,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Açık
Denizli
17°C
Açık
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 21°C

Diyetisyenden altın kural: Ramazanda kilo almamak için bunu yapmak yeterli

Hatay’da görevli Diyetisyen Yaprak Aytekin, iftar ile sahur arasında 2,5 litre su içilmesi gerektiğine dikkat çekerek iftarın ardından 30 dakikalık hafif tempolu yürüyüşün sağlık için önemli olduğunu ifade ederek Ramazan ayında kilo almanın önüne geçeceğini söyledi.

Diyetisyenden altın kural: Ramazanda kilo almamak için bunu yapmak yeterli
2 Mart 2025 16:51

Hatay İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Diyetisyen Yaprak Aytekin, insan sağlığının korunmasını sağlayabilmek için Ramazan ayında doğru gıda tüketimiyle ilgili önerilerde bulundu. Oruca dayanabilmek için bol bol su tüketmenin önemini vurgulayan Diyetisyen Aytekin, iftar ile sahur arasında mutlaka 2 buçuk litre su içmenin önemli olduğunu belirtti. Ramazan ayı boyunca kilo almamak ve sağlıklı kalmak için iftarın ardından 30 dakikalık hafif tempolu yürüyüş yapılması gerektiğinde dikkat çeken diyetisyen Aytekin, Ramazan ayının sağlıklı geçirilmesi için önemli tavsiyelerde bulundu.

“İftar ve sahur arasında 2 buçuk litre su içmemiz gerekiyor”

Ramazan ayında iftar ile sahur vakitleri arasında 2 buçuk litreden fazla su tüketilmesi gerektiğini ifade eden Diyetisyen Aytekin, “Ramazan ayında uzun süre açlıkla başa çıkabilmek için önemli birkaç önerilerimiz var. Sahur vaktini kesinlikle yapmamız gerekiyor. Sahurda bizi tok tutabilecek besinlerden almalıyız. Bunlar; yumurta, yoğurt, süt ve peynir gibi besinler olmalıdır. 13 ile 14 saatlik oruca dayanabilmek için için bol bol su içmeliyiz. İftar ve sahur arasında 2 buçuk litre su içmemiz gerekiyor. İftarımızı açtığımız sırada birkaç tane hurma ve bir yudum su ile orucu açmalıyız. İftarda çok yağlı ve ağır yemeklerden kaçınmalıyız. Tokluk hissi vücuda 15 ile 20 dakika geç geldiği için iftarda yemeğimizi yavaş yemeliyiz. İftarda bir anda yüklendiğimiz zaman yemeklerden dolayı tokluk hissini hissedemiyoruz” dedi.

“Sahur vaktinde iftardan kalan yemekleri tüketmemiz doğru değildir”

Sahur vaktinde iftardan kalan yemekleri tüketmenin doğru olmadığını ifade eden Diyetisyen Aytekin, “İftarda yapılan yemekler tuzlu ve ağır yağlı olduğu için oruç boyunca bizi aç ve susuz kalmamızı sağlayacaktır. Sahur vaktinde sebze yiyecekleri ve tam buğdaylı ekmek yenilebilir. Sahur vaktinde proteine daha çok yer verirseniz daha çok tokluk hissine yaşayacaksınız. Kompleks karbonhidrat dediğimiz tam buğday ekmeği veya bulgur gibi yiyecekleri yediğimizde sindirmeye başladığı için bizi daha tok tutacaktır. Sindirimi kolaylaştırmak ve kilo almamak için iftardan sonra hafif tempolu 30 dakikalık yürüyüş sağlığınızı koruyacaktır” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: , , , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.