Dolar 36,4570
Euro 38,4848
Altın 3.423,31
BİST 9.923,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 15°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
15°C
Parçalı Bulutlu
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C

İftar sonrası midenizi yormayacak hafif lezzet: Fincan tatlısı tarifi

Bu hafif ve lezzetli tatlı, ağır tatlılardan kaçınmak istediğinizde mükemmel bir alternatif olacaktır. Peki, iftar sonrası midenizi yormayacak bu hafif lezzet nasıl yapılır? İşte, enfes fincan tatlısı tarifi…

İftar sonrası midenizi yormayacak hafif lezzet: Fincan tatlısı tarifi
2 Mart 2025 18:07

Fincan tatlısı, hafif yapısı ve pratik hazırlanışıyla tatlı krizlerine sağlıklı bir çözüm sunan sütlü tatlılardan biridir. Mideyi yormayan ve az malzemeyle kolayca yapılan bu tatlı, özellikle şerbetli tatlılara alternatif arayanlar için mükemmel bir seçenektir. Yumuşacık dokusu ve enfes tadıyla hem çocukların hem de yetişkinlerin favorisi olacak. Peki, iftar sonrası midenizi yormayacak bu hafif lezzet nasıl yapılır? İşte, enfes fincan tatlısı tarifi…

FİNCAN TATLISI TARİFİ

Malzemeler:

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilin

Hindistan cevizi (bulamak için)

FİNCAN TATLISI YAPILIŞI

Bir tencereye sütü, şekeri ve unu ekleyin.

Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.

Kaynamaya başladıktan sonra tereyağını ve vanilini ekleyerek karıştırın, ardından ocaktan alın.

Islatılmış fincanların içine hazırladığınız muhallebiyi paylaştırın.

Oda sıcaklığında biraz soğuduktan sonra buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.

Tatlıları fincanlardan dikkatlice çıkartın ve Hindistan cevizine bulayın.

Dilerseniz üzerini çikolata sosu, fındık veya meyve ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.