80 TANE ÇIKAN TIRTIL KURABİYE
(20 dakika hazırlık 20 dakika pişirme)
MALZEMELER
- Oda sıcaklığında 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 çay bardağı şeker
- 2 yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 3,5 – 4 su bardağı un
YAPILIŞI
- Uygun bir kapta tereyağı, yumurta, sıvı yağ, şeker, vanilya, kabartma tozu ve unun bir kısmını yoğuralım.
- Hamur toparlanana kadar un ekleyip yoğurmaya devam edelim.
- Yumuşak ,ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Hamurumuz hazır olunca şekil vermek için tırtıl kurabiye kalıbı ile şekil verelim.
- Eğer kalıbınız yok ise pet şişenin ucunu yıldız biçiminde kesip sıkabilirsiniz.
- Bu ölçülerle tam 80 tane kurabiye elde edebiliyoruz.***
- Önceden ısıtılmış fırında (160-170 derece) yaklaşık 20 dakika pişirelim
- Bir öneri olarak; çikolatayı benmari usulü eritip soğuyan kurabiyelerin ucuna batırıp süsleyebilirsiniz 🙂
AFİYET OLSUN 🙂
Tarifin videosunu izlemek için :