Dolar 36,4854
Euro 38,3366
Altın 3.400,12
BİST 9.929,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Açık
Denizli
17°C
Açık
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 21°C

Sahur sofralarına özel kıymalı Aslı börek tarifi

Sahurda börek, hem doyurucu hem de lezzetli bir seçenek olduğu için sıkça tercih edilir. Aslı Börek’in meşhur kıymalı böreğini hızlıca sahurda hazırlamaya ne dersiniz? İşte tarifi:

Sahur sofralarına özel kıymalı Aslı börek tarifi
3 Mart 2025 21:58

Sahurda börek, hem doyurucu hem de lezzetli bir seçenek olduğu için sıkça tercih edilir. Aslı Börek’in meşhur kıymalı böreğini hızlıca sahurda hazırlamaya ne dersiniz? İşte tarifi:

Kıymalı börek, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu börek, kahvaltılarda, çay saatlerinde veya özel günlerde sıkça tüketilir. Ramazan ayında sahurda ne pişirsem diye düşünenlere özel yıllardır bilinen Aslı Börek’in muhteşem lezzetlerinden kıymalı böreği evde denemeye ne dersiniz? Tadı damaklarda iz bırakacak 

KIYMALI ASLI BÖREK TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet yufka

Sosu için;

3 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

300 gram kıyma
1 adet soğan
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kimyon

YAPILIŞI

Soğanı yemeklik doğrayıp kızdırdığınız sıvı yağda kavurun.

Kıymayı ekleyip rengi değişene kadar kavurmaya devam edin.

Tuz ve baharatları ekleyip altını kapatın.

Cevizi ekleyip karıştırın. Sos için süt, sıvı yağ, 2 yumurta ve 1 yumurta akını derin bir kapta çırpın.

Yufkalardan birini geniş bir yüzeye yayın. Sosun dörtte birini üzerine döküp fırça yardımıyla her yanına sürün.

Başka bir yufkayı alıp üzerine kapatın ve aynı miktarda sosu üzerine sürün.

Yufkayı 8’e kesin. Parçaların geniş kenarlarına kıymalı harçtan koyup sigara böreği sarar gibi sarın.

Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri yağladığınız fırın tepsisine dizin.

Ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürün ve susam serpin.

190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun…

ETİKETLER: , , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.