Dolar 36,4570
Euro 38,4848
Altın 3.423,31
BİST 9.923,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 15°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
15°C
Parçalı Bulutlu
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C

Tavuklu Özbek Pilavı Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

25Dk Hazırlama Ve 40Dk Pişirme Süresiyle Toplam 1 Saat 5 Dakikada Tavuklu Özbek Pilavı Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Tavuklu Özbek Pilavı Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
3 Mart 2025 22:02

Tavuklu Özbek Pilavı için Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adetsoğan
  • 2 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal veya safran
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 4 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu

Tavuklu Özbek Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Pirinci soğuk suda yıkayın ve 20-30 dakika suda bekletin. Ardından süzüp kenara alın.
  • Geniş bir tencerede sıvı yağı ısıtın, doğranmış tavukları ekleyip altın rengini alana kadar kavurun. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  • Ardından havucu ve sarımsağı ekleyip birkaç dakika daha sotelemeye devam edin.
  • Kimyon, karabiber, tuz, kırmızı toz biber ve zerdeçal (veya safran) baharatlarını ekleyip karıştırın.
  • Süzülmüş pirinci tencereye ekleyin, karıştırın ve ardından sıcak suyu veya tavuk suyunu ekleyin.
  • Karışımı kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
  • Pilav piştikten sonra 10-15 dakika dinlendirip karıştırın.
  • Tavuklu özbek pilavını sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.