Dolar 36,4306
Euro 38,1968
Altın 3.382,00
BİST 9.911,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Açık
Denizli
17°C
Açık
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 21°C

Kuzu Yürek Dolması Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

30Dk Hazırlama Ve 1Sa Pişirme Süresiyle Toplam 1 Saat 30 Dakikada Kuzu Yürek Dolması Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Kuzu Yürek Dolması Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
3 Mart 2025 22:03

Kuzu Yürek Dolması için Malzemeler

  • 6 adet kuzu yüreği (temizlenmiş ve içi oyulmuş)
  • 1 su bardağı pirinç (yıkanmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1,5 su bardağı su veya et suyu
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Kuzu Yürek Dolması Nasıl Yapılır?

  • Kuzu yüreklerini güzelce temizleyin. Üzerindeki fazla yağ ve damarları dikkatlice çıkarın.
  • Yürekleri dolmalık hale getirmek için, oyacak yardımıyla içlerini açın.
  • Temizlediğiniz yürekleri suda bekletin ve süzerek bir kenara alın.
  • İç pilav için; Bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
  • İnce ince doğranmış soğanları ekleyerek kavurun. Üzerine dolmalık fıstıkları ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Ardından yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Ilık suda bekletilmiş kuş üzümü, tarçın, tuz, karabiber ve yenibaharı pirince ilave edin.
  • Güzelce karıştırdıktan sonra suyu ekleyin ve kısık ateşte kapağını kapatarak pişirin.
  • İç pilav pişince 10 dakika dinlendirin. Ardından kuzu yüreklerinin içini, iç pilav ile doldurun.
  • Yüreklerin ağız kısmında 1 parmak boşluk bırakın. Ardından kürdan veya mutfak ipi yardımıyla ağızlarını dikkatlice kapatın.
  • Sos tenceresinde tereyağını eritin ve üzerine domates salçası ekleyerek kavurun.
  • Ardından sıcak suyu ilave edin ve dolmanın sosunu hazırlayın.
  • Yürekleri tencereye dizdikten sonra hazırladığınız sosu üzerine dökün.
  • Kısık ateşte ortalama 30-40 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  • Dolmalar piştikten sonra 10 dakika dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun.
ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.