Dolar 36,4306
Euro 38,1968
Altın 3.382,00
BİST 9.911,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Açık
Denizli
17°C
Açık
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 21°C

Nar Ekşili Kuru Dolma Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

1Sa Hazırlama Ve 1Sa Pişirme Süresiyle Toplam 2 Saatda Nar Ekşili Kuru Dolma Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Nar Ekşili Kuru Dolma Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
3 Mart 2025 22:03

Nar Ekşili Kuru Dolma için Malzemeler

  • 7-8 adet kuru patlıcan
  • 7-8 adet kurutulmuş baş biber
  • 300 gr kuzu kıyma (tek sefer çekilmiş)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 adet sarımsak
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Nar Ekşili Kuru Dolma Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan ve biberleri sıcak suda 7-8 dakika kadar bekletip soğuk suda süzün.
  • Derin bir kaseye ince kıydığınız soğan ve maydanozları ilave edin.
  • Üzerine kıyma, pirinç, salçalar, nar ekşisi, tuz, sıvı yağ ve baharatları ilave ederek karıştırın.
  • Patlıcan ve biberleri bir parmak kalacak şekilde hazırladığınız harç ile doldurun.
  • Pişireceğiniz tencereye sıvı yağı alarak kızdırın, domates salçası, ufak doğradığınız sarımsaklar ve nar ekşisi ilave ederek hafif soteleyin, ardından doldurduğunuz patlıcan ve biberleri tencereye yerleştirin.
  • Üzerini geçmeyecek kadar ılık su ilave ederek kısık ateşte dolmaların içi pişene kadar pişirin.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.