Dolar 36,4306
Euro 38,1968
Altın 3.382,00
BİST 9.911,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Açık
Denizli
17°C
Açık
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 21°C

Altın Bilezik Tatlısı Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

30Dk Hazırlama Ve 30Dk Pişirme Süresiyle Toplam 1 Saatte Altın Bilezik Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Altın Bilezik Tatlısı Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
3 Mart 2025 22:04

Altın Bilezik Tatlısı için Malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı fındık

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 damla limon suyu

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Altın Bilezik Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • lk olarak, hamuru hazırlamak için un dışındaki tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırın.
  • Karışıma azar azar un ekleyin ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
  • Hamuru merdane ile açın ve bardağın ağzıyla yuvarlaklar kesin.
  • Kesilen yuvarlakların ortasına daha küçük bir yuvarlak keserek halka şeklini oluşturun.
  • Hamurları tepsiye yerleştirip, halkaları üst üste koyun. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
  • Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatmaya devam edin. Ardından şerbeti soğumaya bırakın.
  • Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Ortadaki çukurlara dövülmüş fındıkları ekleyin.
  • Altın Bilezik Tatlısı serise hazır. Dilerseniz üzerine toz antep fıstığı serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.