Dolar 36,4306
Euro 38,1968
Altın 3.382,00
BİST 9.911,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Açık
Denizli
17°C
Açık
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 21°C

Kalburabastı Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

20Dk Hazırlama Ve 40Dk Pişirme Süresiyle Toplam 1 Saatte Kalburabastı Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Kalburabastı Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
3 Mart 2025 22:07

Kalburabastı için Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 yumurta
  • 70 gr tereyağı
  • vanilin
  • kabartma tozu

İçi için;

  • Ceviz

Şerbet için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su

Kalburabastı Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için tereyağı, yoğurt, yumurta ve sıvıyağ bir kapta çırpılır.
  • Vanilya, kabartma tozu, irmik ve un eklenerek çırpılmaya devam edilir. Yoğrulan hamur 5 dakika dinlendirmeye bırakılır.
  • Hamurdan eşit parçalar koparılarak elek üzerinde açılır. Cevizli harç eklenir ve kapatılır.
  • Bu şekilde hazırlanan kalburabastılar önceden 180 ℃’ye ısıtılmış fırında, hamurun yüzeyinde çatlaklar oluşup kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Şerbeti hazırlamak için beyaz şeker ve su bir tencerede karıştırılır ve kaynatılır. Kaynama başlayınca içine 2 ya da 3 damla limon suyu ilave edilip 5 dakika kaynatılır. Ocaktan indirilen şerbet ılımaya bırakılır.
  • Tatlı sıcak, şerbet soğukken birleştirilir. En az yarım saat şerbeti çekmesi beklendikten sonra servis yapılır.
  • Dilerseniz ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.